EXIT proglašen za najboljši festival v Evropi

Festival Exit (FOTO: Exit festival)
Festival Exit (FOTO: Exit festival)

EXIT je sinoči slavil na podelitvi Evropskih festivalskih nagrad na Nizozemskem, kjer je bil proglašen za najboljši evropski festival leta 2017. V kategorijo je bilo vključenih kar 350 festivalov iz več kot 35 držav, med drugim tudi Glastonbury, Roskilde, Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands in drugi.

 

Zadovoljen tudi ustanovitelj festivala

Sicer pa so bili med nominiranci v različnih kategorijah prav vsi Exitovi festivali, med drugim tudi za največji evropski festival, najboljšega organizatorja ter nagrado Take a Stand za družbeni aktivizem.

Festival Exit je pometel s konkurenco. (FOTO: Exit festival)
Festival Exit je pometel s konkurenco. (FOTO: Exit festival)

Dušan Kovačević, ustanovitelj festival Exit, je po podelitvi izjavil: ‘Zares neverjeten uspeh, da smo po štirih letih ponovno osvojili najbolj pomembno festivalsko nagrado na svetu. In to v kategoriji z največjimi svetovni in evropski festivali, ki nas s finančnimi zmožnostmi presegajo tudi za kot desetkrat. Leto ljubezni 2017 je s štirimi festivali, in sicer v Novem Sadu, Umagu, Budvi in Temišvaru, privabilo več kot 350.000 obiskovalcev. To se je zapisalo v festivalsko zgodovino. Nagrado posvečamo celotni regiji in si želimo, da se še naprej širi sporočilo o ljubezni in prijateljstvu. Nagrada Exitu je priznanje tudi festival Sea Star, ki se mu je po samo enem letu obstoja uspelo z nominacijami v svoji kategoriji pridružiti desetim evropskim festivalom. Za nami je neverjetno leto, pred nami pa so še večji načrti, ki jih bo zdaj še lažje spremenit v resničnost.’

Seznam nagrajencev in nominirancev v vseh kategorijah je dostopen TUKAJ.