DORINGO: ‘Inforgraphy’ (2017)

Naslovnica albuma 'Infography'.
Naslovnica albuma 'Infography'.

Doringo je vsestranski umetnik iz Zagreba, katerega življenje je že od nekdaj zaznamovano z glasbo. Svoje veščine igranja na kitaro je sprva razkazoval v inštrumentalni zasedbi Šta ima?, ki je okoli leta 2013 razpadla, vendar to Doringa ni odvrnilo od nadaljnega udejstvovanja v glasbi.

 

O albumu ‘Inforgraphy’

Skupaj z basistom Mihovilom Jurdanom in bobnarjem Damirjem Mihaljevičem se je lotil zelo osebnega glasbenega projekta s preprostim imenom Doringo, ki predstavlja novo stopnjo evolucije v njegovem ustvarjanju.

Album ‘Infography‘ je simbolični avtorjev izlet v razburkane vode melodičnega progresivnega rocka, ki daje ogromno poudarka na umirjeni, skoraj kavarniški atmosferi, kjer je v zraku moč občutiti vonj cigaret, melanholije in pristne intimnosti med nastopajočim glasbenikom in občinstvom.

Doringo je formacija, ki ne potrebuje vokala in besedil, saj so prijetne kitare, igriv bas in umirjeni bobni pravi balzam za poslušalca, ki lahko preprosto zapre oči in uživa v harmoničnem ozračju. Šest skladb tako v slabe pol ure pričara prav posebno vzdušje, ki ga je težko opisati z besedami, je pa vsekakor nekaj prijetnega in sproščenega. Tudi ko album na koncu s komadom ‘Put Svile‘ zapusti varno ugodje kavarne in odplava na 10 – minutno potovanje po svetu, poslušalca še vedno spremlja isti občutek zadovoljstva in hvaležnosti, da je bil priča izredno topli in hkrati vsebinsko močni zbirki melodičnega progrocka.