Eurosonic Noorderslag naznanil izvajalce, ki bodo del digitalne izdaje 2021

Becky Hill, Eurosonic (CREDIT Getty)

Nizozemski showcase festival Eurosonic Noorderslag (ESNS) je objavil več kot 100 evropskih izvajalcev, ki se bodo predstavili publiki. Edicija bo potekala izključno digitalno. Festival bo sodeloval z evropskimi nacionalnimi radijskimi postajami, združenimi v EBU (Evropska radiodifuzna zveza).

Robert Meijerink, vodja programa ESNS, je dejal: “Spodbujanje novih evropskih talentov je bilo vedno v središču Eurosonica in videli smo številne izvajalce, kot so Fontaines DC, Celeste, Christine and the Queens, Stromae, Dua Lipa ali IDLES, ki so imeli uspešne kariere po nastopih na tem showcase festivalu.” 

Letošnji izvajalci prihajajo iz 28 evropskih držav, žanr pa sega od rocka, popa in jazza do elektronske glasbe in hip hopa. Med njimi jih je nekaj z naše regije. Srbijo bodo zastopali beograjska skupina E-Play, Slovenijo pa AKA Neomi, Ana Kravanja & Samo Kutin in skupina Etceteral.

Becky Hill (Foto: https://esns.nl/artist/becky-hill/)

Med drugimi so še Denise Chaila FlexFab in Ziller Bas, Hayes & Y, Jelani, Junior A, Anna Kaneelina, Banji, Chibi Ichigo, CloZee, Deaf Radio, Decolonize Your Mind Society, celotno sestavo pa lahko najdete na uradni spletni strani festivala.

Digitalna izdaja ESNS prinaša nastope na Eurosonic-u in podelitev nagrad Music Moves Europe Talent Awards v petek, nizozemski talenti pa bodo v središču pozornosti v soboto, ko bo Noorderslag predstavil najboljše na lokalni glasbeni sceni.

Predstavitveni program festivala bo popolnoma brezplačen, za ogled pa se morate registrirati na platformi www.esns.nl/tickets.