Elton John se bo na poslovilni turneji ustavil v Gradcu

Sir Elton Hercules John, rojen kot Reginald Kenneth Dwight, se bo v sklopu poslovilne turneje naslednje leto ustavil blizu nas, in sicer v Gradcu. Aranžma organizirajo Koncerti.net

3. julija 2019 se bo zvezdnik ustavil zelo blizu, zato je to idealna priložnost, da ga slišite v živo. Mogoče zadnja. V svoji karieri, ki traja že štiri desetletja, je Elton John prodal več kot 250 milijonov izvodov svojih albumov, s čimer je postal eden izmed najuspešnejših glasbenikov vseh časov.

Njegov singl »Candle in the Wind 1997« je po svetu prodal več kot 33 milijonov izvodov in je najbolje prodajani singl v zgodovini Billboardovih glasbenih lestvic. Šestinpetdeset njegovih pesmi je zasedlo eno izmed prvih štiridesetih, šestnajst eno izmed prvih desetih, štiri drugo, devet pa prvo mesto na najrazličnejših glasbenih lestvicah povsod po svetu; poleg tega je sedem njegovih zaporednih albumov je ob izidu zasedlo prvo mesto na lestvici Billboard 200.

Leta 1994 so ga vključili v Rock and Roll Hall of Fame, leta 1996 je prejel naziv poveljnika reda britanskega imperija (CBE) in leta 1998 ga je kraljica Elizabeta II. povitezila za njegov »prispevek h glasbi in dobrodelnemu delu«.