EKSKLUZIVNO: San Di Ego v studiu!

San Di Ego ustvarjajo nov album. (FOTO: LenArt)
San Di Ego ustvarjajo nov album. (FOTO: LenArt)

Letošnje poletje se je slovenska rock skupina San Di Ego odločila za nov podvig in sicer začetek snemanja novega, tretjega albuma. Snemalnega procesa pa so se lotili nekoliko drugače.

FOTO: Alen K. in LenArt

Sveža in odlična izkušnja

Do zdaj je band ustvarjal po principu, da so se pesmi snemale posamezno in se s časom nabirale, dokler jih ni bilo dovolj za izdajo albuma. Tokrat pa so se fantje s pripravljenim materialom konec avgusta odpravili v sloviti studio RSL v Novem Mestu, ter tam preživeli štiri dni kakovostnega in zabavnega časa, ki je bil namenjen zgolj druženju in snemanju novega avtorskega materiala. Sicer nič novega v glasbenem svetu, tako bi morali nastajati vsi albumi, vendar pa je bila za San Di Ego to sveža in odlična izkušnja.

San di Ego v studiu. (FOTO: LenArt)
San di Ego v studiu. (FOTO: LenArt)

V štirih dneh niso posneli celotnega albuma, temveč polovico le tega, za katerega trdijo da bo vsekakor najboljši do sedaj. V producentsko vlogo sta se tokrat postavila Tomaž Maras Mot in Franci Zabukovec – Zabukowski.

Ker so do konca letošnjega leta San Di Ego zaradi številnih koncertov precej zasedeni, bo izdaja novega albuma počakala do naslednjega leta, prav tako tudi prvi singel, za katerega bodo posneli videospot takoj, ko se bo našel prosti vikend. Fantje torej obljubljajo pestro leto 2019.