Ekskluzivni koncert v ciklu 1NA1

Andrej in Manca (Foto: SiTi Teater)

ANDREJ ŠIFRER vs MANCA BERLEC
12. 3. 2020 ob 20h @ SiTi Teater BTC, LJ

Udarni koncertni cikel, v katerem so se že odmevno prepletli GUŠTI in TOMI M, TOKAC in HAMO pa KOALA MANCA in MRFY ŠTRAS, nadaljuje medgeneracijsko druženje dveh izjemnih kantavtorjev.

Andrej Šifrer je prvo skladbo posnel leta 1975, 21 let pozneje se je Manca Berlec šele rodila. Tokrat si bosta oder delila avtor številnih že ponarodelih popevk s skoraj 50 leti glasbenih izkušenj, ter čisto svež glas na sceni, ki svojo glasbo popestri s kitaro, looperjem in kazoojem, pa tudi z diatonično in klavirsko harmoniko, ukelelejm in klavirjem. Kadilka in ljubitelj šankov tokrat skupaj na gledališkem odru.

Andrej: “V resnici lahko ta generacijska vrzel prinese dober rezultat, je pa vse odvisno od naju. Bo pa to zagotovo najbolj poseben koncert v ciklu 1NA1, saj, za razliko od predhodnikov, nobeden od naju ne deluje v skupini. Oba sva čista individualca. Sva ti pa jaz. Kot voda in olje. Težko se mešava.”

Manca pa ne stavi samo na muziko, ampak tudi tisto vmes: “Moja prva glasbena ljubezen je bila harmonika, kitaro sem si kupila šele v prvem letniku, a nisem nikoli nikogar očarala ne s harmoniko ne s kitaro … Očitno imam dovolj dober smisel za humor, da mi ni treba zapeljevati s petjem. ”

Več informacij in nakup vstopnic:
https://www.sititeater.si/1na1/

Ne spreglejte tudi:
SAŠA VIPOTNIK vs ALEKSANDRA ILIJEVSKI
27. 5. 2020 ob 20.30

Najbolj nežna, najbolj žametna, najbolj plišasta glasova pri nas. Saša Vipotnik – Neomi in Aleksandra Ilijevski iz skupine Pliš sta vokalistki in avtorici, ki božata dušo in z glasbo odkrivata najbolj delikatne vidike ljubezni. Saša Vipotnik je s skupino Neomi svoj prvi album izdala leta 2011, Aleksandra Ilijevski pa svojo prvo pesem s skupino Pliš leto dni pozneje. V 2020 sta prvič skupaj v 1na1