Dubioza z novim albumom

Skupina Dubioza kolektiv

Pričenja se Dubiozen teden! Ste pripravljeni? Tik pred ljubljanskim koncertom 16. 11. ena bolj uspešnih in ustvarjalnih glasbenih skupin v regiji predstavlja album ‘Pjesmice za djecu i odrasle‘, na katerem je devet novih uspešnic.

Dubioza Kolektiv je zelo priljubljena tudi v Slovenijii.
Dubioza Kolektiv je zelo priljubljena tudi v Slovenijii.

Že v sredo 15. 11. se bo skupina družila z oboževalci v zagrebškem Avenue Mallu, v Menartovi multimedijski knjižnici.

Od zadnje diskografske izdaje skupine so minila že štiri leta, pesmi z zadnjega albuma ‘Apsurdistan‘ pa so prevetrile celotno regijo in so že skoraj pet let dnevna stalnica na radijskih postajah in zabavah.

Kjer je ‘Apsurdistan’ končal svojo pot, jo nadaljuje novi studijski album. S singloma ‘Himna generacije‘ in ‘Treba mi zraka’, s katerima je skupina napovedala izid albuma, je tudi sporočila, da bo končni izdelek več kot zanimiv.

Dubioza o novem albumu

Ob izidu novega albuma je skupina povedala, da ‘gre za nekaj, kar bi moralo biti obvezno branje oziroma poslušanje,‘ in nadaljevala v svojem zabavnem slogu: ‘Ta album smo naredili z neverjetno lahkotnostjo, v zgolj štirih dneh smo posneli vse skladbe, ki smo jih pokradli z Youtube.’

Naslovnica novega albuma 'Pjesmice za djecu i odrasle'.
Naslovnica novega albuma ‘Pjesmice za djecu i odrasle’.

‘Zdaj čakamo na odziv poslušalcev, bolj kot to, ali bodo pesmi všečne, pa se tresemo, ali nas bo obiskal kdo iz agencij za zaščito pravic avtorjev. Na albumu imamo tudi nekaj zanimivih gostov, za katere upamo, da smo jih dobro pogostili.’

Dubioza na novem albumu gosti bosansko skupino Helem Nejse v pesmi ‘Pionirska’, v pesmi ‘Autopilot’ pa so se jim pridružili Dino Šaran in Deaf Band Dlan.

Na že predstavljenem singlu je skupina po 15 letih ustvarjanja dokončala pesem, ki jo je začel Dino Dvornik.

Za oblikovanje albuma je poskrbel legendarni Dobroslav Bob Živković, ki je z ilustracijami ob vsaki Dubiozini skladbi predstavil simpatično žival v obliki tragikomičnega junaka.

CD bo ob standardnem formatu objavljen tudi kot slikanica za otroke in odrasle. Album je izšel pri založbi Menart, dostopen pa je tudi za brezplačen prenos na dubioza.org.

Po ljubljanskem koncertu na Gospodarskem razstavišču bo skupina takoj naslednji večer nastopila v največji hrvaški koncertni dvorani, v zagrebški Areni.

V zgodovini hrvaške koncertne zgodovine se je prvič zgodilo, da je urbana skupina v dobrem mesecu pred koncertom razprodala koncert v dvorani Dom Sportova in se morala preseliti v največje koncertno prizorišče v državi.