Dream Theater z novo skladbo ‘Untethered Angel’

Ameriška progresivna metal zasedba Dream Theater je te dni izdala novo skladbo ‘Untethered Angel‘, ki bo tudi na njihovem prihajajočem, že štiranjstem studijskem albumu ‘Distance Over Time‘. Plošček bo uradno izšel 22. februarja prihodnje leto.

Novo ustvarjalno obdobje

Album bo prikazal popolnoma novo ustvarjalno obdobje za skupino Dream Theater, hkrati pa so fantje ohranili vse elemente, ki navdušujejo že leta in leta oboževalce širom sveta. To bo hkrati tudi njihov prvi album, ki bo izšel pod okriljem glasbene založbe InsideOut Music.

Za naslovnico albuma je poskrbel Hugh Syme, ki je v preteklosti že sodeloval z velikani, kot so Rush, Iron Maiden in Stone Sour. Za produkcijo albuma je poskrbel kar kitarist John Petrucci, miksanje pa so zaupali Tomu Bakerju.

Glede albuma pa je Petrucci povedal: ‘Ko poslušam album, se lahko jasno spomnim na vsak trenutek procesa pisanja; ko sem stal v sobi, kaj je bilo tisto, kar nas je navdihnilo in pomen vsake skladbe. Kot producentu je bil moj cilj, da poskusim in ustvarim najboljšo zvok, kar ga je skupina Dream Theater kadarkoli imela, tako da lahko poslušalec zajadra v glasbi. Resnično sem si želel, da ta album odraža duha, veselje in strast, ki smo jo vložili v izdelavo albuma. Rad bi, da ljudje odtavajo in čutijo organsko naravo, osebnost in surovo energijo, ki jo je skupina proizvedla, ko smo bili skupaj v studiu. Zame je to uspeh in upam, da bodo tudi drugi ljudje čutili enako.’

Naslovnica albuma 'Distance Over Time'.
Naslovnica albuma ‘Distance Over Time’.

Seznam skladb na albumu ‘Distance Over Time’:
01. Untethered Angel (6:14)
02. Paralyzed (4:17)
03. Fall Into The Light (7:04)
04. Barstool Warrior (6:43)
05. Room 137 (4:23)
06. S2N (6:21)
07. At Wit’s End (9:20)
08. Out Of Reach (4:04)
09. Pale Blue Dot (8:25)
10. Viper King (4:00) (Bonus)