Dream Theater snujejo nov album

John Petrucci bo z Dream Theater nevdomno navdušil. (FOTO: Marko Alpner)
John Petrucci bo z Dream Theater nevdomno navdušil. (FOTO: Marko Alpner)

Ameriška progresivna metal zasedba Dream Theater, se je končno zaprla v studio in začela s snemanjem novega, že štirinajstega studijskega albuma, kar so fantje potrdili z video objavo na Instagram profilu.

Imajo veliko idej in v studiu uživajo

Že meseca februarja je klaviaturist Jordan Rudess razkril, da bodo meseca maja najverjetneje snovati nov material za studijski album. Zdaj pa so Dream Theater objavili kar video sporočilo na svojem uradnem Instagrem profilu, ob tem pa so zapisali: ‘Pravkar smo vstopili v naš nov snemalni prostor, kjer bomo v naslednjih tednih delali na novem Dream Theater albumu in stvari kažejo odlično!

Frontman James LaBrie v videu še pove: ‘Z Johnom sva v studiu – tukaj sva že teden dni. Vsi smo v eni sobi in vsi medsebojno komuniciramo in lahko vam mirno rečem, če je prvi teden pokazatelj tega, v katero smer gre album, potem ste zraven.’

Kitarist John Petrucci pa je še dodal: ‘Vzdušje je resnično kul, atmosfera, inspiracija – vse je veličastno in ideje kar prihajajo. Do zdaj je bilo resnično produktivno. Zelo se zabavamo in trenutni demo posnetki zvenijo res odlično.’

Kot kaže, so fantje polni idej in ne bodo potrebovali prav dolgo, da bodo v celoti posneli nov plošček. Sicer pa dodatnih podrobnosti v zvezi s prihajajočim albumom niso razkrili. Kdaj bo album izšel, bo še nekaj časa zavito v tančico, a nedvomno vas bomo tudi o tem pravočasno obvestili.