Dream Theater prihajajo na MetalDays 2019!

John Petrucci bo z Dream Theater nevdomno navdušil. (FOTO: Marko Alpner)
John Petrucci bo z Dream Theater nevdomno navdušil. (FOTO: Marko Alpner)

Vse bolj uveljavljen metalski festival MetalDays, se bo tudi prihodnje leto odvijal od 21. do 27. julija 2019 na vsem že dobro znani lokaciji v Tolminu. Organizator pa medtem počasi razkriva prve nastopajoče …

Prihajajo sloviti metal progresivci Dream Theater

Organizator počasi razkriva nastopajoče na festivalu MetalDays 2019.
Organizator počasi razkriva nastopajoče na festivalu MetalDays 2019.

Osrednje zvezde na MetalDays 2109 bodo med drugim ameriški metal progresivci Dream Theater, ki s svojo glasbo na odrih kraljujejo že vse od leta 1985, ko so primarno nastopali pod imenom Majesty, a so se kmalu za tem preimenovali v Dream Theater.

Enega izmed vrhuncev svoje kariere so nedvomno doživeli leta 1992 z izdajo albuma ‘Images and Words ‘.

Do letos je fantom uspelo prodati že več kot 12 milijonov albumov po celem svetu, prislužili pa so si tudi dve nominaciji za glasbeno nagrado Grammy Award.

22. februarja prihodnje leto bodo izdali tudi nov studijski album ‘Distance Over Time‘, ki so ga te dni napovedali s sveže izdano skladbo ‘Untethered Angel‘.

Album bo prikazal popolnoma novo ustvarjalno obdobje za skupino Dream Theater, hkrati pa so fantje ohranili vse elemente, ki navdušujejo že leta in leta oboževalce širom sveta. To bo hkrati tudi njihov prvi album, ki bo izšel pod okriljem glasbene založbe InsideOut Music.
Za naslovnico albuma je poskrbel Hugh Syme, ki je v preteklosti že sodeloval z velikani, kot so Rush, Iron Maiden in Stone Sour. Za produkcijo albuma je poskrbel kar kitarist John Petrucci, miksanje pa so zaupali Tomu Bakerju.

Poleg skupine Dream Theater je organizator napovedal še nastop skupin God Is An Astronaut, Intervals, Siska, Glista in Animae Silentes. Ostale nastopajoče pa bodo razkrivali postopoma …