Domorodni četrtki: Demolition Group 12. julija v Gali Hali

Demolition Group predstavljajo novo ploščo 'Pojdiva tja'

Demolition Group prvič na Domorodnih četrtkih in prvič na odru Letnega vrta Gala hale!

Domorodni četrtki so v osnovi cikel, kjer predstavljamo mlade, nadebudne slovenske glasbene skupine. Vsake toliko pa v goste (in v poduk mladim) povabimo kakšne močnjake, legende, staroste. Tiste z izkušnjami, tiste, ki so pomagali soustvariti sceno. Tiste, ki so še vedno ustvarjalni. In bolj primernih, kot so Demolition group, skoraj ne najdeš na slovenski grudi.

Legendarni Demolišni nosijo laskavi, še kako upravičen naslov »legende slovenskega podzemlja«. Z več kot 30 leti ustvarjanja veljajo za eno najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, s samosvojim in energičnim spojem ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

Daljnega leta 1985 so začeli kot frakcija, širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine GAST’R’BAJTR’S. Osemdeseta so preživeli v nenehnem eksperimentiranju znotraj obstoječih in neobstoječih glasbenih zvrsti, leta 1987 pa so s samosvojo verzijo electro-jazza podpisali diskografsko pogodbo s tedaj najmočnejšo italijansko neodvisno založbo CRUISIN’HIARA, zanjo izdali dve plošči ter imeli številne koncerte predvsem po centralni Evropi, kar je do takrat uspevalo samo še dvema drugima skupinama, Laibach in Borghesia. Izdali so 14 albumov in jih kronali s številnimi nominacijami in nagradami.

Na Letnem vrtu Gala hale bodo predstavili svoj zadnji album »Pojdiva Tja«, ki skozi glasbo, tekste in pojavnost ohranja kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Preverite prenovljeno zasedbo: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo. Pričakujte udaren in brezkompromisni koncert z eksplozivnim nabojem, ki ga nadgrajuje kritičen odnos do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe.

Vstopnina: 8 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah), 10 € v predprodaji mojekarte.si (spletna prodaja ter prodajna mesta), 12 € na dan dogodka (14 € mojekarte.si)