Dobrodelni koncert v čast Malcolmu Youngu (AC/DC)

Malcolm Young (FOTO: YouTube)
Malcolm Young (FOTO: YouTube)

Po poročanju The Pulse Of Radio se bodo februarja z dobrodelnim koncertom poklonili lani preminulemu Malcolmu Youngu. Dogodek se bo odvijal v soboto, 17. februarja v Corner Hotel v Melbournu (Avstralija). Na ta dan leta 1975 so AC/DC izdali prvenec ‘High Voltage‘.

 

Na dobrodelni prireditvi bodo zbirali denar

Malcolm Young je umrl v soboto, 18.11.2017.
Malcolm Young je umrl v soboto, 18.11.2017.

Na dobrodelni prireditvi v čast pokojnemu Malcolmu bo nastopila tudi lokalna AC/DC cover skupina Whole Lotta Rosie, pridružili pa se jim bodo tudi znani avstralski glasbeniki. Svojo prisotnost so potrdili še Jimmy Barnes band, The Suzi Quatro band, Powderfinger in še drugi. Vsi zbrani prihodki pa bodo namenjeni fundaciji za demenco (Dementia Foundation).

Malcolm je skupaj z bratom Angusom skupino AC/DC ustanovil leta 1973. 18. novembra lani je umrl v 65. letu starosti po tem, ko se je nekaj let boril s hudo obliko demence ter slabim zdravjem. Zdravstveno stanje ga je leta 2014 prisililo, da je zapustil skupino AC/DC, njegovo mesto pa je prevzel njegov nečak Stevie Young.

28. novembra so se od njega poslovili v Sydneyju, prisotni pa so bili številni žalujoči, med drugim tudi Phil Rudd, Mark Evans, Cliff Williams in Brian Johnson.