Divje jezero: Novi video ‘Scritto’ v daljši angleški verziji

Skupina Divje jezero (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Divje jezero (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Zasedba Divje jezero je prejšnji teden izdala novi singel in video za skladbo z naslovom ‘Scritto‘. Danes fantje iz Idrijskih koncev obljavljajo daljšo verzijo skladbe (extendet version) in videa, prvič tudi v angleškem jeziku.

O skladbi ‘Scritto’

Skladba ‘Scritto‘ je bila posneta ‘od doma’, vsak v svojem studiu, za zvok pa je poskrbel bobnar in avtor glasbe Luka Čibej. Obe verziji skladbe sta pospremljeni tudi z videospotom, pod taktirko njihovega že skorajda sedmega člana benda Tineta Mažgona, ki so ga posneli v opuščeni kovačiji Idrijskega rudnika.

Za snemanje videa smo si nenamerno izbrali najhladnejši dan v aprilu. Poleg izredno nizkih temperatur nas je sredi snemanja ujel snežni vihar. Veter je pihal skozi razbita okna stare kovačije. Kljub besu narave smo snemanje s pomočjo Tinetove energije in entuziazma uspešno zaključili. – DIVJE JEZERO

Skladba je na voljo tudi na vseh večjih portalih za pretočne vsebine.

Band:
Alen Bogataj – bass guitar
Luka Čibej – drums, percussion, back vocals
Aleš Golja – electric, acc. guitar
Žiga Kovačič – hammond, rhodes, moog
Tomi Peljhan – sax, back vocals
Žan Sedej – vocals

glasba, aranžma in besedilo: Luka Čibej
dodatni aranžmaji: Alen Bogataj, Aleš Golja, Žiga Kovačič
oblikovanje zvoka: Luka Čibej
video, snemanje in montaža: Tine Mažgon

Divje jezero je zasedba, doma iz Idrije, ki že več kot deset let navdušuje s svojim glasbenim avanturizmom. Ko je še kot dete izplavala iz ‘Divjega jezera‘ (2009), se je podala v ‘Mestni vrvež‘ (2015), po ‘Pobegu iz blodnjaka‘ (2017) pa je naposled stopila ‘Korak iz okvirjev!‘ Album, ki ga je izdala založba Celinka, je njen tretji studijski v presledku petih let, z njim je zasedba zrasla v sekstet, integrirala v svoje vrste vokalista ter z novim albumom zgolj potrdila svojo nezlomljivo vero v lastno glasbeno vizionarstvo, temelječo na krepostnem navdihovanju nad svetovnimi pridobitvami progresivnega rocka in artrockovske fuzije.