DIMEK IN DAVOR KLARIĆ na samostojni glasbeni (stran)poti! Prvi album v soboto!

Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić izdajata ‘Za žejne in srečne’. Album je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala glasbene zgodbe, ki bodo kmalu pred vami. Album uradno izide v soboto, 13. aprila, avtorja pa ga bosta svetu predstavila tudi s koncertom, ki bo na ta dan v ljubljanski Švicariji. Tik pred izidom pa vam v pokušino dajeta še eno skladbo z albuma – single ‘Blues ob žici’.

Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić sta člana glasbene skupine Mi2, z muziko, ki jo boste lahko kmalu užili v obliki albuma ‘Za žejne in srečne’, pa sta ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Njun kantavtorski glasbeni program se dotika običajnih tem malega človeka, ki jih obravnavata na humoren, zbadljiv, a vendarle tudi razmišljujoč način. Prav zaradi tega skozi prigode svojih junakov nastavljata ogledalo družbi.

Album ‘Za žejne in srečne’, ki izide v soboto, 13.4., je prvi glasbeni nosilec pod katerega se podpisujeta Dimek in Davor Klarić. Je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala glasbene zgodbe ter izvedla kakšnih osemdeset koncertov po najrazličnejših koncih naše države. Pri nastajanju albuma jima je pomagala obsežna ekipa glasbenih kolegov (Robert Pikl, Aleksandra Ilievski, Nina Pečar, Janez Dovč …) ki so vskočili povsod, kjer sama nista bila dovolj domača. Prav zaradi tega ponuja album, kljub le dvema osnovnima izvajalcema, pestro in zanimivo glasbeno podobo, ki se prepleta z duhovitimi, zbadljivimi in mestoma sentimentalnimi besedili.

Album sta Dimek in Davor snemala v, recimo, klasičnih prostorih za snemanje albuma, kot so studii (Parametrik, Garbage, Metro, Studio čez cesto, Bejsmen studio, v studiu Regionalnega centra RTV SLO v Mariboru) in nekoliko manj klasičnih prostorih za snemanje; na primer v Davorjevem placu, pa pri Dimeku doma ali pa v Opatovi kapeli samostana v Stični. Z mojstri snemanja Dragom Popovičem, Gabrom Radojevičem, Darkom Kukovičem, Danilom Ženkom, pa tudi Nino Pečar, Davorjem in Dimekom.

Miks: Drago Popovič, Gaber Radojevič
Mastering: Drago Popovič, Martin Žvelc
Ilustracije in grafična podoba ter fotografija: Nina Pečar

Nov single ‘Blues ob žici’

Album prinaša deset skladb in ena od njih je tudi ‘Blues ob žici’, ki jo tik pred njegovim izidom Dimek in Davor pošiljata v svet. Dimeku in Davorju so se pri njeni izvedbi pridružili Robert Pikl na kitari, Sergej Randželović na tolkalih, Jani Hace na basu in Daniel Šimek na harmoniki.

Koncert v soboto, 13.4., v Švicariji (Ljubljana)

Dimek in Davor Klarić bosta predstavitveni koncert albuma ‘Za žejne in srečne izvedla’ v soboto, 13. 4. 2024 v ljubljanski Švicariji. Nanj sta povabila vse, ki so jima pomagali pri nastajanju albuma, zato se zagotovo obeta zanimiv ter čustev in humorja poln kantavtorski večer.

Več o koncertu TUKAJ.

Jernej Dirnbek – Dimek je ustanovni član glasbene skupine Mi2, kjer poje in igra kitaro in je avtor dobršnega dela njihovih uspešnic. V preteklosti je ustvarjal tudi za druge glasbene izvajalce, televizijo in gledališče. Je avtor treh romanov in ene samostojne zbirke poezij, ter še dveh, ki ju je objavil skupaj z bendovskim kolegom Tonetom Kregarjem.

Davor Klarić je polnokrvni glasbenik, ki je doslej sodeloval s številnimi glasbenimi zasedbami in izvajalci, med drugim so (bili) to Šank rock, Elevators, Magnifico, Vlado Kreslin, Laibach in Mi2. Kot studijski glasbenik je s slovenskimi in tujimi izvajalci posnel toliko skladb, da se pri najboljši volji niti sam ne spomni več vseh.