Stresen prvi komercialni let Bruce Dickinsona

Bruce Dickinson
Bruce Dickinson

Lahko se zgodi, da ne gre vse kot po maslu ob pomembnih priložnostih, če tudi govorimo o pevcu angleške heavy metal zasedbe Iron Mainden in pilotu letal Brucu Dickinsonu.

V nedavnem intervjuju za Loudwire je Bruce dejal: ‘Med potovanjem iz Gatwicka v Egipt, se je sprožil alarm zaradi pritiska, kar je aktiviralo kisikove maske, ki padejo iz zgoraj pred sedež potnikov. Ni bilo kot v filmih, ker nihče ni kričal. Vse je potekalo počasi in ni bil velik problem. Na pol poti sva jaz in kopilot dihala v maske in zaslišala sva glavno osebje, ki je trkalo na vrata kabine in vprašal: sprožile so se vse kisikove maske, je kakšna težava?’ Ko je Dickinson odprl kabinska vrata, je stevard dojel, kaj se dogaja in se je vrnil na svoje mesto in si nadel masko. Nadaljeval je: ‘Bilo je, kot bi pomislil: to pa ni bilo v scenariju.’

Frontman zasedbe  je v intervjuju še povedal, da je njegova bitka z rakom bistveno vplivala na njegovo vizijo življenja.

Bruce Dickinson pa sicer v svoji najnovejši avtobiografiji podrobno opiše svojo ljubezen do letalstva, začetke skupine Irona Maiden in težko bitko, ki jo je bil z zahrbtno boleznijo – rakom.