Defy, domači punk/thrash band, predstavlja prvo istoimensko skladbo

Defy (Foto Rok Ljubešek)

Začetki skupine Defy segajo v poletje leta 2019. V letu 2022, po končanih strožjih koronskih ukrepih in dokončnih kadrovskih menjavah, so prvič okusili odre in se predstavili slovenski publiki. V tem letu so odigrali štiri koncerte in se prvič odpravili v studio. V letu 2023 pa so izdali tudi prvi singel z naslovom “Defy”.

Skupino Defy sestavljajo: Jernej Leskovec (vokal, kitara), Rok Vrtovec (vokal, bas), Andraž Lovšin (kitara) in Sebastjan Šibenik (bobni).

Spoznali so se preko foruma Trzalica.com leta 2019. Po letu igranja in ustvarjanja so bili pripravljeni in so želeli izkusiti oder, vendar se to ni zgodilo zaradi pandemije. V času korone so izvedli tri manjše privatne koncerte, proti koncu pa sta skupino zapustila pevec in basist. V marcu 2022 se jim je pridružil Rok Vrtovec in postava je od takrat nespremenjena. V tem letu so se Sloveniji lahko prestavili na štirih koncertih, izmed katerih večji je bil Rock Ravne. Predstavili so se z avtorskimi skladbami ‘Dystopia’, ‘Defy’, ‘Prepare to Die’ in “Cage of Liberty” in priredbami.

Kakšni so načrti za naprej?

“V tekočem letu planiramo dokončati album in doseči cel avtorski repetoar. Pravtako pa posneti več komadov in odigrati še več koncertov. V ferbruarju bomo izdali tudi skladbo “Dystopia”.”

Kaj sploh igrajo?

“Na prvo poslušanje so nas ljudje ocenili kot punk/thrash band, vendar se ne držimo določenega žanra. Poskušamo si dati čim več svobode za izražanje. V bandu smo štirje člani in vsi imamo različne okuse za glasbo, kar je odlično za ustvarjanje.”

Več o singlu

“Defy komad je naš prvenec. Govori o tem, da je danes integriteta redkost in da moraš biti zvest sam sebi in biti to kar ti srce govori. Tega se poskušamo držati tudi kot bend. Ustvarjamo glasbo, ki jo čutimo in se ne oziramo na kritike in žanre. Po duši smo sicer vsi metalci, vendar si ne postavljamo okvirjev, kar pa tudi pomeni, da bodo prihodnji komadi žanrsko bolj razgibani.”