Deep Purple odlični v Celovcu; ne bodo se še upokojili!

Deep Purple, 1.12.2019 (Foto: Aleš Žnidaršič)

Kakšen čudovit uvod v veseli december! Sprehod po praznično okrašenem Celovcu, obisk sejma in gretje ob kuhanem vinu. Ampak glavni namen ni bil ogled mesta, temveč obisk koncerta legendarne angleške rock skupine Deep Purple, ki veljajo za enega izmed začetnikov hard rock sloga!

Deep Purple, 1.12.2019 (Foto: Aleš Žnidaršič)

O koncertu piše Aleš Žnidaršič

V sklopu turneje The Long Goodbye smo si legendarno skupino Deep Purple v nedeljo, 1. decembra lahko ogledali in poslušali čisto iz prve vrste.  Naslov turneje je dvoumen, saj se možakarji sprašujemo, ali to pomeni njihovo slovo, toda pevec Ian Gillan nas je pomiril z besedami, da še ne razmišlja o slovesu, dodaja pa, da tako dolge turneje v prihodnje ne bodo več mogoče.

 

Odličen uvod v koncert so pripravili The Weight, predskupina, ki je ogrela celotno koncertno dvorano Kärnten Messen Klagenfurt. Z različnim izborom skladb so nas pripravili na veliki spektakel večera.

Deep Purple, 1.12.2019 (Foto: Aleš Žnidaršič)

Luči v dvorani so ugasnile, vznemirjenje in pričakovanje pa sta naraščala. Na oder je počasi začela prihajati aktualna postava benda. Kar po vrsti Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Ian Paice in Don Airey! Niso odlašali in so nas takoj navdušili s prvo skladbo. Navdušenje med občinstvom pa je z vsako skladbo samo še bolj naraščalo, poslušalci so bili že dodobra ogreti in so peli skupaj z bendom.

Nekje na sredini koncerta je pevec presenetil (vsaj nas Slovence) z besedami: ˝Pozdravljeni Slovenci˝. In takrat so člani zasedbe poskrbeli za prav poseben spektakel, na oder je stopila simpatična violinistka in nas v rokerskem stilu popeljala dalje ter s tem omogočila aktualni zasedbi malo pavze med fizično napornim nastopom.

Sproščeno in energično so izpeljali celoten koncert. Slišali smo vse njihove legendarne skladbe, kot so ‘Highway Star’, ‘Smoke on the Water’, ‘Speed King’, ‘Perfect Strangers’ in še mnoge druge. Kljub njihovim letom so še vedno v odlični formi in jim vedno znova radi prisluhnemo. Do naslednjič!

Deep Purple, setlista, 1. december 2019, Klagenfurt

Mars, the Bringer of War (Gustav Holst song)
Highway Star
Pictures of Home
Bloodsucker
Demon’s Eye
Sometimes I Feel Like Screaming
Uncommon Man
Lazy
Time for Bedlam
Keyboard Solo
Perfect Strangers
Space Truckin’
Smoke on the Water
Hush (Joe South cover)
Bass Solo
Black Night