Decembra žuramo s skupino ‘Like the Rolling Stones Tribute’

Tribute to Rolling Stones (Foto: Facebook)

Ni potrebno dvakrat ugibati, glasbo katere skupine bodo igrali. Veseli Decembrrr v Tobačni v lokalu Čin Čin prinaša koncertni poklon skupini THE ROLLINGS STONES, s poudarkom na hitih, s katerimi so zaznamovali 60. in 70 leta. 19. decembra bomo žurali na pristni blues rock!

Skupina ‘Like The Rolling Stones’ je nastala lani, ko se je spontano zbrala za nastop na enem od poletnih festivalov. Ker je odziv publike pokazal, da je glasba največje rock skupine vseh časov še kako priljubljena in ker člane, prekaljene muzičarje, ki v raznih bendih že dolgo kultivirajo domačo sceno, druži tudi splošno navdušenje do glasbe 60. let, ni bilo težko nadaljevati.

Like The Rolling Stones niso tipičen tribute band. Bolj kot podoba in koreografija sta jim pomembna glasbena energija in pristen zvok šestdesetih, kar izhaja iz njihovih bluesovskih korenin. V nasprotju z originalom so kvartet in ne kvintet, kar pa ne vpliva na kvaliteto njihovih nostalgičnih izvedb.

Če belci praviloma ne znajo igrati bluesa tako kot bi ga bilo treba – umazano, surovo in strgano – so Stonesi tisti belci, ki vejo tudi to, saj so poniknili v njegove skrivnosti.

Več o skupini

Skupina je nastala pred časom povsem spontano. Člane, ki so se za to enkratno priložnost zbrali pod imenom Like the Rolling Stones, druži ljubezen do glasbe 60. let in ker Rolling Stonesi prav gotovo predstavljajo enega od večjih kamnov v mozaiku popularne glasbe, se je na repertoarju kmalu znašlo tudi precej njihovih pesmi. Like the Rolling Stones zato niso tipičen tribute band, bolj pomembno jim je ujeti prvinsko in surovo energijo rock’n’rolla, predvsem zgodnjih Stonesov. Poleg tega jih z njihovimi vzorniki povezuje še velika ljubezen do črnskega bluesa, korenin h katerim so se z zadnjo ploščo vrnili tudi sami Stonesi. Vsi ljubitelji zgodnjega obdobja največje rock’n’roll skupine na svetu bodo tako prišli na svoj račun. Člani skupine vabijo na koncert s pridihom nostalgije.

LIKE THE ROLLINGS STONES TRIBUTE
wp: www.liketherollingstones.com
ig: liketherollings
fb: https://www.facebook.com/liketherollingstones/

Mihael Zore – glas, kitara, orglice
Ažbe Toman – kitara, slide kitara
Matej Kosmač – bas kitara
Miha Petrovič – bobni
– – – – –
VSTOPNINE NI