DavidOFF – izid prvega singla ‘Moja ljubezen’

DavidOFF - 'Moja Ljubezen' (foto YouTube)

Predstavljamo vam skladbo projekta DavidOFF z naslovom ‘Moja ljubezen’, ki je tudi prvi singel z albuma ‘Vojna’, ki bo uradno izšel 9. maja 2021 – ob dnevu zmage.

Projekt DavidOFF je nastal konec lanskega leta, ko se je 34 letni koroški kitarist David Breznik – DavidOFF odločil zbrati ideje, ki so vrsto let nastajale v njegovem studiu in jih oblikovati na način, da bodo lahko zagledale luč sveta na polnokrvnem kitarskem albumu. Tako je v začetku marca 2021 izdal album z istoimenskim naslovom DavidOFF. Ker so bile ideje, kot sam pravi, iz vseh vetrov, obdobij in čustvenih stanj, je celotno naklado plošče razdelil ljubiteljem kitarske glasbe, z obljubo, da kmalu pripravi album, ki bo še bolj avtonomen in trenutni odsev njegove duše in avtorskega pristopa.

To se je zgodilo v neverjetno kratkem času, ideje so drvele na plano, čas, ki ga je ponudilo trenutno stanje s karantenami in zaprtji družbe, pa je dodobra izkoristil za avtorsko ustvarjanje in s svojo »mikro« ekipo posnel, zapakiral in pripravil odličen album kitarske glasbe, ki jih na našem tržišču ni veliko. Nastala je instrumentalna rockovska glasba, ki odlično deluje kot kulisa za energijsko napajanje, pa tudi kot unikatno glasbeno vesolje in celota, ki ji z veseljem in zanimanjem prisluhneš od začetka do konca.

DavidOFF je namreč eden tistih skritih glasbenikov izven soja odrskih luči in popularnosti, ki svoje virtuozno kitarsko znanje ne podaja le kot skupek neskončnih solaž in izživljanj na kitari, ampak zmore pogledati globlje v strukturo, ki jo osmisli z inovativnim fraziranjem, riffi in na koncu tudi z razpoznavnim osebnim zvokom kitare, ki ga je iskal leta in leta. Pri produkciji albuma je Davidu (kitare, bas, klaviature…) pomagal Dejan Dimec – Dimme (koproducent, mastering in bobni), ki ga sicer poznamo tudi kot kitarista skupine Kingston.