David Lee Roth naznanil slovo s koncertnih odrov

David Lee Roth (Foto: promo)
David Lee Roth (Foto: promo)

David Lee Roth (Van Halen) je naznanil, da se bo po zadnjem koncertu svojega gostovanja v Las Vegasu januarja 2022 upokojil. “Upokojil se bom. To je prva in edina uradna objava. … Imate novico. Delite jo s svetom. Izjave ne bom razlagal. To bo mojih zadnjih pet nastopov,” je Roth povedal za Las Vegas Review-Journal.

Roth je razmišljal tudi o smrti svojega dolgoletnega soborca, legendarnega kitarista skupine Van Halen, Eddieja Van Halena, ki je pred letom dni umrl zaradi raka.

“Mislil sem, da bom morda prvi,” je dejal Roth. “Da me bo ujel Marlboro Man. Hej, Ed, v vzvratnem ogledalu verjetno vidiš mene. Moji zdravniki ter ostali sodelavci so me prisilili, da se zavedam, da vsakič, ko grem na oder, ogrožam svojo prihodnost. Spodbujen sem in prisiljen, da se resnično spopadem s tem, kako kratek je čas, moj čas pa je verjetno še krajši,” je dodal.

Roth se bo vrnil v lasvegaški House Of Blues v Mandalay Bayu z novo serijo koncertov, ki se bo začela s silvestrsko predstavo, januarja 2022 pa ji bodo sledili še štirje koncerti.

“Vem, da ko sem v občinstvu, ne glede na to, ali prideš z ukulelo ali godbo, te prosim samo eno, daj mi vse, kar imaš,” je dejal. “To sem počel 50 let. Dal sem vam vse, kar lahko. To je bil neverjeten, odličen tek, brez obžalovanja, ničesar vam ne bom povedal o nikomur. Pogrešal vas bom vse.”

Marca 2020 je Roth zaradi pandemije koronavirusa, preložil zadnjih šest predstav svojega gostovanja v Las Vegasu. Ta se je začela 8. januarja 2020 s kompletom 15 pesmi, ki je vseboval 10 Van Halen klasik in pet pesmi iz njegove solo kariere. Sedaj 66-letnega pevca so podpirali glavni kitarist, Al Estrada, iz tribute skupine Van Halen Eruption, ritmični kitarist, Frankie Lindri, basist, Ryan Wheeler, klaviaturist, Danny Wagner in bobnar, Mike Mussleman.

Februarja/marca 2020 je Roth nastopil kot uvodni akt za poslovilno turnejo skupine Kiss.

Rothovo gostovanje v Vegasu leta 2020 ni bilo prvo. Leta 1995 je Roth nastopil tudi v v hotelu in igralnici Bally’s in ter MGM Grandu.