Dark Tranquillity prihodnje leto v studio

Dark Tranquillity (FOTO: AntiHero Magazine)
Dark Tranquillity (FOTO: AntiHero Magazine)

Švedski melodični death metalci Dark Tranquillity načrtujejo, da se bodo prihodnje leto zaprli v studio in začeli s pisanjem materiala za nov studijski album.

Nekaj časa bodo še na poti, nato pa se bodo zaprli v studio

V nedavnem intervjuju za Kaaos TV je spregovoril pevec Mikael Stanne in se dotaknil prihajajočih načrtov v naslednjih mesecih: ‘Še vedno bomo nekaj časa na turneji. To poletje, nato pa se skupaj z Amorphis, Omnim Gatherum in Moonspel odpravljamo v Ameriko. Torej, sledilo bo veliko zabave. To bo fantastično. Veselim se že te turneje. Nato pa bomo nekaj naredili decembra, in mislim, da morda tudi januarja. Po tem pa se lahko vrnemo v studio in začnemo s pisanjem. S tem procesom še nismo začeli, ampak bomo.’

Zadnji studijski album ‘Atoma’ so posneli v studiu Rogue Music v Gothenburg, ki je v lasti njihovega kitarista Martina Brändströma, izšel pa je 4. novembra 2016. Miksanje ploščka so takrat zaupali Davidu Castillu, ki je pred tem že sodeloval z velikani kot so Katatonia, Opeth in Candelemass. Za naslovnico albuma je poskrbel kar kitarist Niklas Sundin.

Vir: blabbermouth