Dark Archive izdala EP ‘Cultivate Our Blood in Aeon’

Skupino Dark Archive trenutno tvorita samo Joakim in Niko.
Skupino Dark Archive trenutno tvorita samo Joakim in Niko.

Finska black metal duo Dark Archive je danes, 31. januarja izdal nov EP z naslovom ‘Cultivate Our Blood in Aeon‘, izšel pa je pod okriljem glasbene založbe Inverse Records.

 

Na kratko o skupini Dark Archive

Zasedba Dark Archive je bila ustanovljena leta 2016 za kar sta poskrbela Joakim ‘Lord Mordor’ Lindholm in Niko ‘Perdition’ Aromaa. Imela sta vizijo, da bi ustanovila black metal skupino, ki bi na glasbeno sceno prinesla svežino in nekaj drugačnega. Kmalu so se jima pridružili še drugi člani in skupaj so izdali skladbo ‘Varpunen Jouluaamuna‘. Žal ni šlo vse po željenih načrtih in Joakimi in Niko sta ostala sama, a ju k sreči to ni prestrašilo in sta nadaljevala …

Lani poleti sta se odločila, da bo skupina Dark Archive začela delati točno tako, kot sta si prvotno zamislila. Počasi sta začela na YouTubu izdajati posamezne skladbe. Pri tem sta želela, da bi vsaka skladba z nečim pritegnila poslušalca in da bi ob tem hkrati poslušalec tudi nekaj začutil. Vsaka njuna skladba je edinstvena popolna celota, ki poslušalcu ponuja nepozabne trenutke.

Zasedba Dark Archive pa niti ne skriva, da je naklonjena satanizmu. Joakim in Niko imata namreč na Luciferja različen pogled. Na svoj način si prav tako interpretirata tudi okultizem in vse stvari povezane z vero, skupaj pa ju povezuje enak pogled na lepoto teme in Satana.

Dark Archive pa je trenutno v novem obdobju, v katerem vam bodo skušali pričarati temo na lep način.

Naslovnica EP-ja 'Cultivate Our Blood in Aeon'.
Naslovnica EP-ja ‘Cultivate Our Blood in Aeon’.

Seznam skladb na EP-ju ‘Cultivate Our Blood in Aeon’:
1. Cultivate our blood in Aeon
2. Closure of Empyrean delirium
3. Godfear Eradication
4. Unohda ei ikinä
5. Essence of Death