D Kokks v Orto baru prižgali ‘Ogenj’

D Kokks (Foto: Gal Jerman)

Žmohtni  in glasni Petelini, pretežno družinski viking-rock band D Kokks, ki glasbeno vizijo uresničuje s trdimi akordi in hreščečim glasom, so prižgali ‘Ogenj’ v Orto Baru, kjer so se nam pred koncertom pridružili tudi za krajši intervju.

Med drugim je zvezda oddaje ‘Znani prvič za volanom’ Anže Petelin spregovoril o tem, kaj dela njihovo glasbo posebno, kako se spopadajo z glasbenimi odri, po tem ko sta se jim pridružila kitarista Nace in Janko, ter kakšne načrte imajo za jesen.

Trdorokovski band je v mali dvorani Orto Bara dvignil kozarce in nazdravil na kombinacijo udarnih ritmov sekcije in glasnih kitar ter surovega glasu Anžeta Petelina. Njegov oče Milan Petelin, ritem mašina iz ozadja, je pred desetletji bobnal v lokalnih zasedbah, sinova pa je vzgojil v prava rokerja. Da je zasedba popolna, je na basu še Gregor Kralj.

Družinski rock band D KOKKs je ena najbolj produktivnih in energičnih skupin pri nas. S svojo avtorsko glasbo, udarnimi besedili in karizmatičnimi nastopi nas zagotovo ne pustijo ravnodušne. To so dokazali tudi sinoči. Vroči in vzneseni so z Nacetom Nagodetom in Jankom Šalijem na kitarah predstavili prerez njihovega bogatega repertoarja. Od balad do punka in metala, česarkoli se lotijo, zvenijo drugače in edinstveno. Lahko jih sovražiš, lahko jih ljubiš, vmesne postaje glede na doživeto očitno ni. Sami pa si niti ne želijo ničesar več ali manj; gredo na vse ali nič! Suckerpunch direktno v obraz.

'Bitje iz vesolja' skupine D KOKKs 👽

Objavil/a Rocker.si dne Petek, 27. september 2019