Cult of Luna + A.A. Williams v Kinu Šiška

Cult of Luna (Foto: FB dogodek)

Švedski sludge atmosferiki Cult of Luna se 4. decembra 2019 vračajo v Ljubljano! Skupina se v prestolnico vrača po izdaji odmevnega albuma Mariner, hrumeči zvok starega in novega materiala pa bo odlično zdravilo proti decembrskemu prižigu lučk.

Šestčlanska zasedba s hardcore koreninami (kar glede na to, da prihajajo iz istega mesta kot Refused, ni presenečenje) je nase opozorila s ploščama Salvation in The Beyond, ki sta postali “obvezno glasbeno čtivo” post-metala. V dvajsetih letih obstoja so se podpisali pod osem studijskih albumov, njihovi živi nastopi pa so jih postavili na zemljevid enih boljših koncertnih izkušenj.

Leta 2016 so v sodelovanju z Julie Christmas, ki jo poznamo iz bendov Battle of Mice in Made Out of Babies, izdali album Mariner, njihov zadnji studijski izdelek. Svoje oboževalce Cult of Luna sicer že nekaj časa dražijo z objavami slik iz studijskih seans, sedaj pa tudi glasno govorijo o novem albumu, ki bo konec leta izšel pri založbi Metal Blade.

Pred Cult of Luna bo na oder Kina Šiška stopila njihova velika oboževalka, death-gospel glasbenica A. A. Williams. Slednja je svojo mladost posvetila klasični glasbi, nato pa je odkrila SpineshankAmenra in Cult of Luna – poti nazaj enostavno več ni bilo. Njeni demo posnetki so takoj prepričali agente založbe Holy Roar, njen preboj v ospredje pa vsi nestrpno pričakujejo po nastopu na slovitem nizozemskem festivalu Roadburn aprila. Ne zamudite nastopa bodoče zvezdnice!

Vstopnice v prodaji od 1. 4. dalje.

Organizacija: Kino Šiška