Bordo predstavljajo skladbo Obljubim

Bordo v Layerjevi hiši (Foto: Marko Alpner Photography)

Pesem Obljubim v radijski eter pošilja z odobritvijo managementa skupine Radiohead.

Tomaž Štular, ki je po desetletju ustvarjanja z zasedbo The Tide začel novo ustvarjalno ero Bordo, je konec lanskega leta izdal album Medzvezdje. Slednji je skupek dveletnega ustvarjanja z različnimi glasbeniki, prav tako pa se je od prvega singla naprej predal slovenskim besedilom. Danes je čas za že šesto skladbo z albuma, ki pa je nekaj posebnega.

“Čas ti bo pokazal smer, brez laži in brez utvar, obljubim.”

Tokratno inspiracijo je našel v originalni pesmi skupine Radiohead: I promise, za novo podobo pa sta poskrbela s producentom Petrom Penkom. Tomaž, ki je skladbo posvetil sinu, je povedal:

“Najmočnejšo lirično osebno izpoved sem doživel ravno pri priredbi, kjer sem z razliko od ostalih to besedilo praktično izlil na papir. Ker je pesem dobila popolnoma svoj tekst, bi težko govoril, da je priredba, saj so jo za svojo sprejeli tako občinstvo, kot seveda tudi mi. Posvečam jo vsem otrokom, ki so se rodili v svetu laži in utvar in v upanju, da bodo zgradili boljši svet kot je sedaj.”

 Po odobritvi managementa skupine Radiohead, je pesem dobila možnost, da se sliši na radiu in na svetovnem spletu, predvsem pa da Tomaževo sporočilo doseže širšo množico.

Koncertna aktivnost

  1. april: ORTOFEST, Orto bar, Ljubljana (+ Fed Horses) ob 21.00
  2. april: IZŠTEKANI Bordo, VAL 202, Ljubljana ob 22:35