Crvena jabuka januarja v Cvetličarni

Skupina Crvena jabuka (FOTO: Crvena Jabuka Facebook)
Skupina Crvena jabuka (FOTO: Crvena Jabuka Facebook)

Prvi koncert v letu bo, kot veleva tradicija v Cvetličarni, pripadal mojstrom ljubezenske lirike, skupini Crvena jabuka!

Legendarni sarajevsko-zagrebški bend, ki jih po celotnem območju nekdanje skupne države odkrivajo vedno nove generacije poslušalcev in to že več kot 30 let!

 

Nanizali so številne uspešnice

19. januarja 2018 bodo nastopili v Cvetličarni.
19. januarja 2018 bodo nastopili v Cvetličarni.

Z večnimi hiti, kot so ‘Nekako s proljeća’, ‘Zovu nas ulice’, ‘To mi radi’, ‘Ima nešto od srca do srca’, ‘Sviđa mi se ova stvar’ in številnih drugih se boste lahko spomnili vročih poletnih dni in se objeli s prijatelji v morju spominov. Čaka vas odličen glasbeni večer, ki ga nikakor ne smete zamuditi.

Ko se bo nekega dne izbiral najbolj romantičen bend, odločitev ne bo težka. V 28. letih je Crvena jabuka na svojih dvanajstih studijskih albumih posnela več kot 100 pesmi, katerih skupna rdeča nit je – ljubezen.

A prav ljubezen je skrivnost dolgovečnosti fantov iz Sarajeva, ki so se davnega leta 1985 odločili posneti svoj prvi album.

 

O skupini Crvena jabuka

Dražen Ričl (vokal, kitara), Aljoša Buha (bas), Dražen Žerić (klaviature), Darko Jelčić (bobni) in Zlatko Arslanagić (kitara), so že posneli prve skladbe, a kot pravi legenda, se nikakor niso mogli dogovoriti, kako naj bi se bend imenoval – vse dotlej, dokler ni nekdo v studio slučajno prinesel rdeče jabolko.

Že prvi album z vrsto hitov kot so ‘Dirlija’, ‘Bježi kišo s prozora’ ali ‘S tvojih usana’, je izdal takratni Jugoton, sedaj Croatia Records.

Sodelovanje Crvene jabuke s to produkcijsko hišo traja že celih 25 let, Davor Papić pa je kot oblikovalec skupine že od prvega albuma dalje, saj je avtor ovitkov večine njihovih izdaj.

Veste kako so prišli do imena skupine?
Veste kako so prišli do imena skupine?

Sledila je evforija in prva velika turneja skupine, a fantje so polni emocij in energije že ustvarjali pesmi za svoj novi album.

Prvi veliki koncert Crvene jabuke je na žalost zasenčila tragedija, v kateri sta umrla pevec Dražen Ričl in basist Aljoša Buha. Preostali trije člani so leta 1987 posneli drugi album ‘Za sve ove godine’, ki so ga posvetili umrlima prijateljema.

Jubilejno leto 2010, v katerem je Crvena jabuka praznovala 25 let delovanja, se je začelo z izdajo knjige o skupini, v kompletu s štirimi CD-ji, pod skupnim naslovom ‘Da nije ljubavi’.

Na novo so posneli devet skladb, nekatere že znane v novem aranžmaju, nekatere pa še niso bile slišane v izvedbi Crvene jabuke. Leto kasneje so izdali še ploščo ‘Za tvoju ljubav’, nato pa še ‘Nek’ bude ljubav’.

KDO: Crvena jabuka
KDAJ: petek, 19. januar 2018
KJE: Cvetličarna, Ljubljana, Slovenija