Coldplay izdali deveti studijski album ‘Music Of The Spheres’

Skupina Coldplay.
Skupina Coldplay.

Zasedba Coldplay se te dni veseli izida svojega devetega albuma ‘Music Of The Spheres‘.

Na albumu prisotni številni gosti

Izid je proslavil že tretji singel z albuma ‘Let Somebody Go‘ z gostjo Seleno Gomez. Z albuma sta predhodno izšli še skladbi ‘Higher Power‘ in ‘My Universe‘. Slednjo so Coldplay ustvarili v sodelovanju z južnokorejskimi mega zvezdniki BTS in s tem pričakovano zasedli prvo mesto na najprestižnejših glasbenih lestvicah. Med drugim so postali prva britanska zasedba, ki je ob izidu novega singla pristala na prvem mestu glasbene lestvice US Top 100.

Coldplay se odpravljajo na svetovno turnejo

Ne zgolj naslov ‘Music Of The Spheres‘, vse v povezavi z albumom se vrti okrog vesolja, tako je na primer prvi singel ‘Higher Power’ svoje prvo predvajanje doživel na mednarodni vesoljski postaji. Za videospot drugega singla ‘My Universe’ je bil posnet poseben videospot v katerem hologrami obeh zasedb združijo moči in premagajo prepoved glasbe v izmišljeni galaksiji.

Dan pred uradnim izidom albuma, je zasedba napovedala tudi svetovno koncertno turnejo za leto 2022 in se z njo zavezala k mnogim okoljevarstvenim projektom, med drugim so obljubili, da bodo posadili drevo za vsako prodano vstopnico.