Člana Nirvane o nadaljnjih obuditvah zasedbe

Dave Grohl in Krist Novoselic sta se v nedavnem intervjuju za Kerrang! dotaknila tudi morebitnih nadaljnjih obuditev Nirvane. Naj spomnim, v sklopu koncerta Foo Fighters na kalifornijskem Cal Jamu sta se zasedbi poleg Joan Jett in še nekaterih drugih gostov na odru pridružila tudi Daveova nekdanja soborca  Pat Smear in Krist Novoselic. Obujena Nirvana se je sestala drugič po smrti Kurta Cobaina, skupaj so odigrali set šestih skladb.

»Ko smo zaigrali ob vstopu v Rock & Roll Hall of Fame [leta 2014], sem razmišljal o ideji, da bi, če bi bila priložnost, nastop še kdaj ponovili. Gre za občutljivo stvar, ki je ne morete obravnavati kot samo še eno predstavo. Mislim, da celotna stvar izpade najboljše, če do le-te pride spontano,« je mediju zaupal Grohl.

Novoselic je pri tem še dodal: »Čeprav sem užival v vnovičnem igranju pesmi, ki smo jih ustvarili skupaj, ne pričakujem, da bo stvar postala nekaj rednega, saj nočemo, da bi postali cirkuški akt. Sem pa naklonjen ideji, da bi skupaj ustvarili nov material, pod kakršnim koli imenom bi slednji že izšel.«