Chester Bennington: znani so rezultati obdukcije

Chester Bennington (1976 - 2017)
Chester Bennington (1976 - 2017)

Po poročanju TMZ je avtopsija pokazala, da je pevec zasedbe Linkin Park, Chester Bennington ob smrti v telesu imel prisotne sledi alkohola.

 

Na njegovo smrt naj ne bi vplivale droge

Toksikološki rezultati pa kažejo, da naj bi bil ‘domnevno pozitiven’ tudi na MDMA, sicer znano snov v ekstaziju. V dodatnih testih pa te substance niso našli, zato so zapisali, da droge niso vplivale na njegovo smrt.

Chester in Talinda sta veljala za srečen par.
Chester in Talinda sta veljala za srečen par.

Po mnenju USA Today pa test za masni spektrometer, ki se uporablja za iskanje določenih zdravil (drog) in količino le teh, ni uspel zaznati droge v vzorcu, ker niso imeli urina, v katerem pa zdravila ostanejo vidna precej dlje časa.

Končni zaključek je bil, da Chester ni umrl zaradi vpliva drog oziroma predoziranja z drogami. Pristojni organi, ki so prišli na kraj zločina, so takrat še našli stekleničko Zolpidem, ki so mu ga predpisali na recept zaradi nespečnosti. Našli so tudi kozarec s Corono, ki je bil na pol prazen ter prazno steklenico Stella Artois.

Žena Talinda je policiji že takrat povedala, da je Bennington v preteklosti večkrat imel predpisane antidepresive, a jih že več kot leto dni ni užival.

Bennington je samomor storil 20. julija 2017, star pa je bil le 41 let. Že pred tem je javno in odkrito večkrat na glas spregovoril o svoji depresiji ter odvisnosti od drog in alkohola, zaradi česar se je dvakrat tudi odvajal.

Chesterja so našli obešenega, kot ‘pripomoček’ pa je uporabil črn usnjeni pas s kovinsko sponko znamke Hugo Boss. Poslovilnega pisma niso našli.