CHAINBRAKE: ‘Dovolj je bilo čakanja’

FOTO: Vid Stopa, PROMO
FOTO: Vid Stopa, PROMO

Intervju z obetavnimi zasavskimi hard rockerji Chainbrake, ki so pred kratkim objavili svoj prvi avtorski komad, naslovljen Written In Stone’.

ROCKER.SI: Začnimo pri uvodoma omenjenem singlu. Je bila realizacija projekta težavna?

CHAINBRAKE: V veliki meri je bila realizacija zabavna in poučna. Morda lahko rečemo otežena. Težko se je uskladiti. Vsi imamo namreč službe, nekateri še izmenske delovnike. Potem je tu še družina. Vsako prosto uro tako izkoristimo za glasbo, četudi to včasih pomeni premalo spanca.

ROCKER.SI: Za singel ste posneli tudi promocijski video. Koliko časa ste namenili vsemu skupaj? Sodeč po kvaliteti bi rekel, da zadeva vsekakor ni bila narejena “na hitro”.

CHAINBRAKE: Če odštejemo čas, ki smo ga porabili za končno verzijo scenarija, potem 2 snemalna dneva ter nekaj 10 ur post-produkcije.

ROCKER.SI: Izhajajoč s podatkov na spletu, ste celoten projekt izpeljali sami.

CHAINBRAKE: Ponosni smo, da smo tako avtorji glasbe, besedila, aranžmaja, kot tudi snemanja, post-produkcije, mixa, masteringa, scenarija za video, režije, montaže itd. Za kamero pa je stal Žiga Meterc, ki je sicer eden od naših uradnih fotografov in del Chainbrake ekipe, tako da še vedno drži zgornja izjava.

ROCKER.SI: Kakšen je bil občutek, ko ste si prvič ogledali končno različico izdelka?

CHAINBRAKE: Predvsem zadovoljstvo in vzhičenost. Komaj smo čakali, da vam ga predstavimo.

ROCKER.SI: Ste v promocijski video skrili tudi kakšne skrivnosti, na katere moramo biti pozorni?

CHAINBRAKE: Video ima nekaj “easter egg-ov”. Predvsem zato, da smo se pozabavali z gledalci, ki si bodo vzeli čas, da video pogledajo večkrat in pozorno.

ROCKER.SI: Dotaknimo se še vas samih. Kje vse vam lahko sledimo?

CHAINBRAKE: Slediti nam je možno na Facebook strani in Instagramu. Vse pomembne informacije pa redno objavljamo tudi na uradno spletno stran.

ROCKER.SI: Bo singlu sledila tudi plošča?

CHAINBRAKE: Plošča je definitivno v načrtu, prej pa bomo izdali še par singlov. Dovolj je bilo čakanja, komade imamo izpiljene in čas je, da vam jih pokažemo.

ROCKER.SI: Nam lahko razkrijete, kje vse vas bomo lahko slišali?

CHAINBRAKE: Dogovarjamo se za manjšo promocijsko turnejo po Sloveniji, vendar datumi še niso potrjeni. O nastopih vas bomo obveščali preko zgoraj omenjenih portalov.

ROCKER.SI: Imate kakšnega favorita (domačega ali tujega), s katerim bi si radi v prihodnosti delili oder?

CHAINBRAKE: Vrsta je dolga  (smeh).  Z domače scene bi morda izpostavili Siddharto ali San Di Ego.

ROCKER.SI: Imate še kakšno zaključno misel? Kakšno sporočilo za naše bralce in bralke?

CHAINBRAKE: Radi bi se zahvalili oboževalcem, ki delijo video naokrog in s tem širijo besedo o našem izdelku. Hvala za vso podporo in spodbudne komentarje. Hvala vsem najbližjim, ki kažejo neprecenljivo podporo. Na koncu hvala tudi vam, Rocker.si, za izkazano podporo in zanimanje.