Čedahuči se konec januarja vračajo v Ljubljano

Čedahuči - Svetilnik (Foto: Jana Šnuderl JS Oblikovanje)

Slovenski folksterji, kot so jih poimenovali novinarji, zadnjih pet let ustvarjajo avtorsko glasbo z besedili v slovenščini in so v tem času odigrali preko 150 koncertov. Do sedaj so izdali dva albuma. Prvega, krajšega – Čedahuči EP, na katerem je pet pesmi in drugega v LP formatu, na katerem je 10 pesmi, z naslovom Severnica. Trenutna sedemčlanska zasedba pesmi z albuma na koncertih že igra in tokrat pripravljajo koncerta z razširjeno zasedbo kot praznovanje ob rojstvu novega albuma.

Od Severnice do Svetilnika je preteklo kar nekaj svetlobe in Čedahučiji napovedujejo nov album kot glasbeno spremljavo za najbolj zavito pot, za katero ni potrebno iti nikamor – za potovanje vase. Na njem so zbrane pesmi, ki so nastajale zadnje štiri leta in komaj čakajo, da ga doživite tudi vi. Kot zanimivost lahko povemo, da je album posnet v uglasitvi 432Hz. Čedahučiji so ga ustvarjali v svojem studiu, katerega so uredili sami in ga imenujejo Čedaplac. Pravijo, da gre za čaroben prostor, ki predstavlja njihov glasbeni tempelj, v katerem vadijo in snemajo.

Čedahuči so:
Blaž Učakar, glas, akustične kitare, električna basovska kitara, pianino, hammond orgle, harmonika, sintetizatorji in perkusije;
Matjaž Jakin, glas, električne kitare in banjo;
Danijel Bogataj, glas, violina, mandolina, hammond orgle in perkusije;
Romana Prosenc, glas;
Miha Nagode, klarinet, harmonika in hammond orgle;
Miha Lampe, kontrabas in električne basovske kitare in
Jure Maček, bobni, tolkala in perkusije.

Kdaj? 24. januar 2019

Kje? Center Slovanskih Kultur France Prešeren

Vstopnice: 10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka