Caskets predstavljajo svoj prvi album Lost Souls

Caskets predstavljajo svoj prvi album Lost Souls
Matthew Flood, Caskets

Novinci iz Leedsa, Caskets, bodo svoj debitantski album “Lost Souls” izdali 13. avgusta pri založbi SharpTone Records.

Vokalist v skupini Caskets, Matthew Flood, je bil vzgojen na nenavadni mešanici Elvisa Presleyja, Simona in Garfunkela, Guns N Roses in Cannibal Corpse, vendar je bil Chester Bennington iz Linkin Park tisti, ki je prvi vžgal iskrico. “To je bila njegova moč in doseg,” ugotavlja Flood o vokalni moči. “Bilo je tako impresivno in nekaj, kar še nikoli nisem slišal od moškega vokalista. To me je zelo pritegnilo, to me je pripeljalo do glasbe. ”

“Vsekakor rad presenetim ljudi,” ugotavlja Matt, ki se pripravlja na izdajo njihovega prvega albuma “Lost Souls”. Album je bil večinoma posnet v vrtni lopi basista Chrisa McIntosh. “Dobesedno – prekleta vrtna lopa,” se smeje Matt. »Skoraj vse je bilo narejeno v dobri stari lopi. Na našem Instagramu so njene slike, ni tako velika.”

Pod široko paleto močnih instrumentov, ki jih ponujajo člani skupine Craig in Benji (kitara), Chris (bas) in James (bobni), se skriva Mattova resnica. Skupna lirična nit, ki združuje glasbo skupine Caskets, je ta nefiltrirana odprtost. “To je moj otrok,” ugotavlja z iskreno iskrenostjo. “Poudarja predvsem ranljivost. Gre za to, da svetu pokažete, da je v redu biti iskren do sebe.”

Sporočilo njihove glasbe se najbolj izraža na sredini albuma pri “Hopes & Dreams”, skladbi, ki je bila pred štirimi leti samo akustična številka, preden je dobila obdelavo s strani celotne skupine. Prevladuje očarljiva mešanica strun in kitar in vliva trenutek upanja v temnejše Mattove trenutke. “Upanje je samo lestev po kateri lahko prideš do vrha,” poje, “samo verjemi v svoje sposobnosti, naj ti glava verjame v srce.” To je sporočilo, ki nam ga Caskets želijo dostaviti tako na albumu kot na odru.

Lost Souls seznam skladb

The Only Ones
Glass Heart
Hold Me Now
Lost in Echoes
Clarity
Hopes & Dreams
Drowned in Emotion
Lose Myself
The Final Say
One More Time
Nothing to Hide

CASKETS

Matthew Flood – vokal
Benji Wilson – kitara
Craig Robinson – kitara
Chris McIntosh – bas
ames Lazenby – bobni