Captain Morgan’s Revenge z novim videom ‘Say you’ll be mine’

Skupina Captain Morgan's Revenge (FOTO: Petra Kic)
Skupina Captain Morgan's Revenge (FOTO: Petra Kic)

Mlada slovenska skupina Captain Morgan’s Revenge je postregla z novim singlom, z naslovom ‘Say you’ll be mine‘, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Za skladbo pa so posneli tudi video!

 

Tokrat vlada drugačna energija

Za razliko od prej izdanih pesmi so nas tokrat presenetili z malo drugačno energijo. Rokerji težke kategorije so brez sramu pokazali svojo nežnejšo plat, na račun katere je nastala skladba ‘Say you’ll be mine’. Balada, za katero so v sodelovanju z Mirror 2 Mirror Production posneli tudi videospot, je le ena izmed skladb z njihovega prihajajočega albuma, katerega izdajo napovedujejo v začetku poletja.

‘Že res, da so nas vsi navajeni kot energične rokerje, sploh na odru, pa vseeno imamo tudi mi kdaj kak trenutek, ki nas odpelje v romantične vode,’ nam je o pesmi zaupal pevec skupine Rok Žurga.
Poleg kapitana in pevca skupine pa za ‘umazani’ zvok skrbijo še Maksim Špelko na bobnih, Žiga Vovko na kitari in pa Nejc Godec, ki skrbi za tone še nižje od globine.

 

O skupini Captain Morgans Revenge

Captain Morgans Revenge se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. Kot sočlani ali pa le del nepogrešljive ekipe so se skupaj povezovali v skupinah kot so Necrotik, Kormorana, HBWC, Condemnatio Christi, Sarcom, Linear, … Po letih jemanja glasbe z veliko žlico resnosti pa so se odločili, da je čas za odklop. Vikendaška »piknik varianta« snemanja naključno nametanih akordov in nekaj mimogrede padlih udarcev se je zaključila pozno v noč s končano pesmijo in nasmehom na obrazu. Trije mušketirje in ustanovitni člani Rok Žurga (Jim Morgan) na vokalu, Aljoša Hrastar na kitari in Špelko Maksim kot ritem mašina, so dokazali da Rock’n’Roll še ni mrtev.

Captain Morgan's Revenge drvijo dalje. (FOTO: Petra Kic)
Captain Morgan’s Revenge drvijo dalje. (FOTO: Petra Kic)

Po pol leta iskanja basista je v skupino vstopil Nejc Godec, znan tudi kot član skupine Ice On Fire in tako je skupina v začetku Decembra 2015 s prvim nastopom naznanila svoj vstop na glasbeno sceno. V Kratkem času delovanja se skupina lahko pohvali s kar nekaj kvalitetnimi nastopi, med drugim veliki oder Šisove Tržnice, zmage na Škisolovu in pa zmage na lokalnem predizboru VW Rocks 2017. Stilsko jih lahko poizkusimo opredeliti kot hard blues, rokersko zasedbo. Ker pa volk nikoli popolnoma ne zamenja svojega kožuha tudi Captain Morgan’s Revenge ne morejo, da ne bi v svojo glasbo vklopili tudi
težko kovinarske mešanice southern metala in stoner rocka.

Začetek marca so zaznamovali z Izidom novega singla ‘Same Fools‘, ki govori o tem kako je vedno potrebno goiti otroka v sebi, kljub vsem težavam modernega sveta. V tem istem mesecu pa je prišlo tudi do preobrata … Skupina se je s težkim srcem poslovila od Aljoše, vendar z odprtimi rokami medse sprejela novo ‘blues’ kri Žigata Vovkota, ki se je dokazal že na svojem prvem koncertu na predizboru Šourock, ter tako doprinesel k uvrstitvi v finale.

Fantje od jeseni 2017 pripravljajo material za prihajajoči album, ki ga lahko pričakujemo v mesecu maju 2018. Kot prva, bo na albumu pesem z naslovom “Say You’ll Be Mine”, balada, za katero je posnet tudi videospot v sodelovanju z Mirror 2 Mirror Production, slišali pa jo bomo lahko 14. Februarja, po uradni medijski izdaji.