Čaka nas romantičen koncert Jamesa Blunta

James Blunt

8. avgusta se v Avstrijo vrača britanski kantavtor James Blunt kot del Open Airs dogodka v Celovecu. Nastopil bo v okviru turneje ‘The Afterlove‘, na kateri predstavlja tudi nov istoimenski album, ki je izšel lanskega marca.

Kratka biografija Blunta

James Blunt, s pravim imenom James Hillier Blount, se je rodil 22. februarja leta 1974. Njegova življenjska pot pa je precej nenavadna. Bil je priden učenec in po uspešno opravljeni srednji šoli se je vpisal na Univerzo Bristol, katere glavni sponzor je britanska vojska. Bluntov oče je bil polkovnik britanskih letalskih sil. James pa je postal prvi britanski oficir, ki je takrat stopil v kosovsko glavno mesto. Ko je služil na Kosovu, je napisal pesem ‘No Bravery‘. Aprila leta 2002 je bil član častne straže na pogrebu britanske kraljice Elizabete. Kdaj si je Blunt ob tako intenzivni karieri pridobil toliko glasbenega znanja, ni znano. Dejstvo pa je, da je Blunt fenomenalen pevec in velemojster falzeta. Morda malce manj znano pa je, da Blunt poleg klavirja in kitare odlično obvlada tudi orgle, marimbo in melotron.

KDO: James Blunt
KDAJ: sreda, 8. avgust 2018 ob 20. uri
KJE: Schleppe-Event-Arena Klagenfurt, Avstrija
Vstopnice lahko kupite TUKAJ.

Kot predskupina bo nastopil 36-letni Milow! Jonathan Vandenbroek, alias Milow, je belgijski pevec in eden najbolj uspešnih Do It Yourself glasbenikov v Evropi. Belgijski zvezdnik, ki ga slovensko občinstvo pozna predvsem po uspešnicah Ayo Technology in baladi You and Me, se bo oglasil v Celovcu in v živo ogrel občinstvo.