Buržuazija z novim videom ‘Utrip’

Skupina Buržuazija
Skupina Buržuazija

Domača zasedba Buržuazija, je te dni izdala nov video za skladbo ‘Utrip‘, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

Na kratko o skladbi ‘Utrip’

Iz zasedbe Buržuazija so nam glede skladbe povedali naslednje: ”Utrip’ je pesem, ki skriva veliko simbolike v besedilu in prav to smo želeli prikazati skozi video spot. Tema je sicer ljubezenska, a poslušalcu pusti veliko prostora za interpretacijo in poistovetenje z besedilom, ki z vsakim poslušanjem zveni malo drugače. Radovedneži bodo hitro ugotovili, da se v samem besedilu beseda utrip nikoli ne pojavi, lahko pa jo slišite v ozadju solota. Izid pesmi je bil večkrat prestavljen na kasnejši datum, saj smo bili šele s tretjim posnetkom videospota prepričani, da želimo z njim predstaviti novo zasedbo Buržuazije. Povabim vas še na pustolovščino in sicer k iskanju pirhov v pesmi, začenši s tem, da v odlomku poiščete izpisan naslov našega novega singla (Ne šteje prva beseda).’

Na kratko o skupini

Buržuazija je hard rock skupina, ki jo sestavlja pet ljubljančanov. Svojo prvo glasbeno skupino sta leta 2016 ustanovila kitarist Rok Molnar in bobnar David Podgornik, ki je kasneje zapustil skupino in se jim je zdaj na bobnih pridružil Anže Mramor, kasneje pa so se jima pridružili še na kitari Žan Žak Martinjak na basu Jan Otoničar in na vokalu Martin Špendl. Uživajo ob igranju kakovostne glasbe in ustvarjanju dobrega vzdušja za publiko. Močan a vseeno speven zvok sta zaščitna znaka benda na odru.
Ker je koncertna kilometrina zelo pomemben del vsake skupine se fantje veselijo vsake priložnosti za dokazovanje na koncertnih odrih.