Britanska vlada namenila dodatna sredstva za pomoč glasbenim prizoriščem

Koncert skupine The Who (Foto: EPA-EFE/NEIL HALL)

Britansko ministrstvo za kulturo je za več kot milijon povišalo prvotno obljubljeno pomoč glasbenim prizoriščem. Pomoč bo prejelo 135 prizorišč, posamezno med 1000 in 80.000 funtov.

Pomoč je namenjena prizoriščem, ki so zaradi pandemije zaprta od sredine marca in jim grozi, da jih sploh ne bodo več odprli. Minister za kulturo, medije in šport Oliver Dowden je prejšnji mesec predstavil načrt za ustanovitev 1,57 milijarde funtov vrednega sklada za pomoč kulturi. Ta skladb pa so sedaj še povečali.

Pomoč bosta prejela The Troubadour v Londonu in The Jacaranda v Liverpoolu, kjer so svoje zgodnje koncerte odigrali The Beatles. V povprečju bodo za prizorišče namenili 25.000 funtov.

Med prizorišči, ki bodo prejela najvišja sredstva, so londonski The Amersham Arms, Chalk v Brightonu ter londonska The Clapham Grand in že omenjeni The Troubadour s po 80.000 funti, Camp and Furnace v Liverpoolu z 79.600 funti, londonski The Dublin Castle z 78.583 funti in Liverpool Olympia s 73.900 funti. Omenjena sredstva so namenjena pokrivanju tekočih stroškov, vključno z najemninami.

Vir: RTV