Brian May: “Freddie bi oboževal in preziral Adama Lamberta”

Adam Lambert in Brian May (Foto: Google)

Zvezdnik zasedbe Queen Brian May je prepričan, da bi njegov pokojni prijatelj Freddie Mercury ljubil trenutnega frontmana Adama Lamberta.

Bvši American Idol tekmovalec je pred leti sprejel nehvaležno vlogo; skušal je zapolniti največje čevlje v glasbeni zgodovini. Nadomestil je Freddieja Mercuryja, in čeprav je v prvi vrsti tudi sam velik oboževalec preminulega, nikoli ni skušal biti to, kar je bil Freddie. Vseeno pa je vlogo odigral zelo vzorno in časti vredno. Pred kratkim ga je hvalil tudi kitarist Brian May.

Vztrajal je, da bi bil Freddie njegov oboževalec, hkrati pa bi bil ljubosumen na talent homoseksualnega rokerja. “Freddie bi ga oboževal in preziral hkrati, saj je Adam darilo od Boga. Ima edinstven glas, nihče nima takšnega razpona. Z nikomur podobnim še nisem delal. Ne samo razpon, ampak tudi kvaliteta glasu. Gledal sem ga, kako se je razvijal. Tako kot sem gledal Freddieja. Včasih preneham igrati, saj ne morem verjeti, kaj je pravkar zapel. S svojimi interpretacijami je tako sproščen, spontan, da je že kar strašljivo. Način, kako interpretira pesem. Seveda ne kopira Freddieja, ampak odpoje po svoje. Nikoli ne bi nadaljevali, če ne bi bilo Adama.”