Brian May bo sodeloval v otroški oddaji kot boter rocka

Brian May bo sodeloval v otroški oddaji kot boter rocka
Brian May - foto: Frazer Harrison, Getty Images

Brian May, kitarist skupine Queen, je razkril podrobnosti o svojem igralskem prvencu, ki ga bomo naslednji teden videli v Združenem kraljestvu na BBC v otroški oddaji Andy and the Band.

Vrti se okoli dogodivščin skupine Odd Socks, ko ustvarjajo glasbo in se ukvarjajo s težavami, s katerimi se danes soočajo mladi. May se pojavi kot “boter rocka” in med epizodo igra na pesmi “Planet Rock“. Skladba bo prihodnji mesec izšla tudi kot singel.

May je dejal, da je prvotno zavrnil povabilo k nastopu – dokler ni prebral scenarija. “Bilo je zelo ganljivo, ker je to odlična zgodba,” je dejal. “To je tako lep pogled na to, kaj se zgodi otrokom in kako izgubijo samozavest in kaj je mogoče storiti.” Pozdravil je “kampanjo proti ustrahovanju” v oddaji in poudaril, da “je otrokom potrebno vrniti izgubljeno vero v svoje prepričanje, ker jih obravnavajo kot nekaj drugačnega, nekoliko čudnega in jih ustrahujejo. Te stvari so zelo resne. Tudi jaz imam zdaj vnuke in vedno znova vidim, kaj se dogaja v šolah. Ne zavedaš se koliko škode lahko ustrahovanje naredi otrokom. Torej, izobraževati se morajo tudi odrasli, ne samo otroci.”

Rekel je še: “Singel je dobra pesem. Nisem je jaz napisal, sem pa sodeloval. Sem oseba, ki si ne more pomagati, da ne bi pomagal, zato smo pri skladbi sodeloval.” Dodal je, da so bili odrasli, ki so videli epizodo “zelo ganjeni” in da so “nekateri med njimi jokali, kar je super.”

Voditelj programa Andy Day je dejal: »Andy and the Band je oddaja o spodbuja razlike in povzemanju sveta na svoj način. Predstavlja mojo resnično skupino Andy and the Odd Socks in je resnično družinska oddaja, polna glasbenih delov, v katerih lahko starši uživajo skupaj s svojimi otroki. Dodal je, da je bile sodelovanje z Brianom kot uresničene glasbene sanje, saj je sam tudi velik oboževalec skupine Queen. “Kar je najpomembneje, popolnoma razumel bistvo in sporočilo, ki ju delimo pri vsem, kar počnemo.”

Epizoda Andy and the Band bo na voljo na BBC iPlayerju 24. januarja, nato pa bo predvajana na kanalu CBBC 27. januarja. Single “Planet Rock” z naslovom izvajalca Andy and the Odd Socks featuring Brian May bo izšel 18. februarja.