Brian Johnson: ‘Z odhodom Malcolma je prenehalo biti srce AC/DC’

Pevec priljubljene avstralske zasedbe AC/DC Brian Johnson je dejal, da se je srce skupine ustavilo leta 2014, ko jih je zapustil ustanovitelj in kitarist Malcolm Young.

Brian Johnson le najlepše o Malcolmu Youngu

Leta 2014 je zaradi zdravstvenih težav Malcolm Young bil primoran zapustiti skupino AC/DC, namesto njega pa je vskočil njegov nečak Stevie Young. Tako so priljubljeni rockerji lahko odšli na svetovno turnejo Rock Or Bust. Javnosti pa so razkrili, da Malcolm Young trpi za demenco. 18. novembra 2017 pa je nato svet pretresla žalostna vest, da se je Malcolm poslovil.

V svojih pravkar objavljenih spominih The Lives Of Brian Johnson obžaluje kitaristovo smrt: ‘Imel je komaj štiriinšestdeset let, ko ga je demenca, s katero se je boril leta, končno premagala. Resnično grozen dan.’

Zapisal je še: ‘Ko je Malcolm leta 2014 zapustil AC/DC, je srce skupine prenehalo biti. Še danes ga pogrešam bolj, kot bi lahko izrazil z besedami. Nikdar ni zamudil nobenega trika, bodi si nastopa člana skupine ali pa ekipe, ki je skrbela za skupino. Ne vem, kako je vse to zmogel. Imel je svoje demone, a jih je premagal, in to uspešno. Njegovo igranje kitare je bilo mojstrsko. In za tem močnim zvokom je bila subtilnost, ki je glasbeni kritiki nikoli niso mogli razumeti. Ko sem stal na njegovi desni strani na odru, sem se človeku lahko samo čudil. Toda svoje občudovanje sem večinoma zadržala zase, ker ni bil tip človeka, ki bi rad sprejemal komplimente. Težko je bilo videti, kako se Angus bori s takšno žalostjo. Z Malcolmom nista bila dvojčka, a bi lahko bila.’

Tudi Johnson je imel zdravstvene težave, in sicer s sluhom, zaradi česar je tudi sam moral zapustiti avstralske hard rock kolege, a se je boril. Zanj so naredili poseben monitor ter slušalko za koncertne nastope, zato se je zmagoslavno lahko vrnil v skupino.