Razprodane Stožice; Božič je bil rezerviran za Magnifica

Magnifico 25. decembra v Stožicah (Foto: Marko Ocepek)

25. december je bil letos že desetič rezerviran za Magnifica, ki je tudi tokrat razplesal in razprodal ljubljansko Areno Stožice.

“Sem kar sem, ste kar ste. Da ste mi živi in zdravi, aleluja!” je na božični večer odmevalo v polni Areni Stožice. Magnificu je po lanskem razprodanem koncertu tudi tokrat uspelo  pripraviti božični koncertni spektakel.  Dovršena scena in luči so bile odlična podlaga za več kot dvourno glasbeno popotovanje, ki se je začelo s skladbo 24 000 poljubov, pa do zadnje, Ti si moja ljubezen. Manjkale niso niti zimzelene kot so Silvija, Magnifico je peder, Hir Aj Kam, Hir Aj Go, Avanti Popolo, Tivoli in druge.

Magnifica je letos na velikem odru spremljala razširjena glasbena zasedba. Za ritmično podlago sta skrbela Aleksander Pešut – Schatz! in Vid Ušeničnik ter Jan Gregorka na basu. Na kitari je bil Jan Jarni, na violini Matija Krečič, Luka Ipavec in Matej Kužel na pihalih ter Saša Zamernik in Tjaša Hrovat kot Cici in Mici na spremljevalnih vokalih.

Foto: Marko Ocepek

O koncertu odmeva tudi po tujih medijih. Med drugim so na srbskem portalu kurir.rs zapisali, da je “pesem Pukni zoro, ki je v srbiji ena od ‘najdražjih’ v kafani, zagrela tudi Slovence.” Prav tako pa so številni iz dvorane odhajali mnenja, da je bil zvok koncerta tak kot bi si ga želeli vsakič!

Magnifico je tako ob koncu leta prestavil šov, ki ga bo mogoče videti v letu 2019. Prav tako se bo spomladi lotil priprave nove glasbe, melodije pa bo moč slišati v drugi sezoni serije Sence nad Balkanom Dragana Bjelogrlića.