Bordo odpoveduje napovedan koncert zaradi novih pogojev

Tomaž Štular (Foto: Jani Ugrin)

»Pod temi pogoji se diskriminira vse ostale obiskovalce, ki so zdravi in se držijo ostalih priporočil, a nimajo pogojev PCT,» pravi Tomaž Štular, ki je protestno odpovedal svoje nastope.

Tomaž Štular, glasbenik, izvajalec, tekstopisec, avtor pesmi, ki ustvarja pod umetniškim imenom Bordo, obiskovalcem in širši javnosti sporoča, da je predviden koncert 11. avgusta 2021 na letnem vrtu gradu Khislstein v Kranju ODPOVEDAN zaradi novih prekomernih pogojev PCT in poseganja v omejevanje svobode.

Pojasnilo:

»Pri novih pooblastilih, ki so jih dobili organizatorji koncertov, se posega v informacije, ki ne smejo biti javnega značaja nepooblaščenih kadrom, prav tako pa so zahteve izven epidemije nesmiselne in kratijo osnovne človekove pravice. Ker je glasba namenjena vsem, si kot glasbenik ne morem dovoliti segregacije s pogoji PCT in prepovedjo obiska koncerta za tiste, ki teh pogojev ne izpolnjujejo. Zato sem se odločil protestno odpovedati koncert, na katerega smo se s sodelujočimi pripravljali več mesecev. Vsem, ki so karte že kupili, sporočam, da lahko zaprosijo za povračilo kupnine pri organizatorju, z brezplačnim koncertom pa se jim oddolžim, ko bodo pogoji enaki za vse. Zgoraj omenjena izjava izraža stališče mene kot posameznika in nikakor ostalih sodelujočih tega dogodka.»