Bordo in Fed Horses na Ortofestu

V torek, 2. aprila, bosta moči muzike na Ortofestu združili zasedbi BORDO in Fed Horses. Žanrsko sicer različni zasedbi, a kljub vsemu se njihove vibracije nekje prekrižajo.

Za uvod v večer bo poskrbel Tomaž Štular, ki je kot Bordo v lanskem letu zapisal in izdal album Medzvezdje. Album, ki je premierno izšel na Izštekanih 25 v Kinu Šiška, 4. decembra 2018, ponudi enajst songov, med katerimi so tudi Odplešiva, Predaleč za nas, Osamljen in Bos, Zakaj? in druge. “To ni konceptualni album. Je prerez triletnega ustvarjanja, skupek singlov z družbeno kritičnim nastavkom, ki se združijo v medzvezdje vseh sodelujočih na albumu. Izredno lepo potovanje, ki mu zaenkrat ni videti konca.” pravi Tomaž.

Logaški četverec Fed Horses, ki se kali že od leta 2014, se je lani s skladbo Sinner nepremično usidral na radijske valove, saj je bila to druga največkrat predvajana pesem na Valu 202. Pišejo zgodbo alternativnega country melosa, uživajo v odkrivanju novih zvokov, njihovem prepletanju in ustvarjanju nove avtentične glasbe, skozi vplive Velikih ameriških planjav. “S svojevrstnim »johnnycashovskim« rockom bi lahko igrali na Rodeu, elitni pokušini viskijev ali na motorističnem srečanju. Fantje in Dolly Parton, pardon, Urška na vokalih, so pokazali velik potencial, ki ga prinaša njihova tehnična dovršenost in zanimiv pristop h country glasbi, ki je pri nas praktično ni,” je zapisal novinar Jaša Lorenčič

Vstopnice so v prodaji na www.mojekarte.si od četrtka, 14. februarja ter na spletni strani Orto bara.
Cena vstopnice v predprodaji je 10 EUR. Na dan konceta 12 EUR.