Bo!jevci se od poletja poslavljajo s singlom Dišiš po morju

Bo!jevci se od poletja poslavljajo s singlom Dišiš po morju

Skupina BO! se s singlom “Dišiš po morju” nostalgično ozira na morske radosti. “Mi celinci vsako leto z morja poleg barve odnesemo tudi lepe spomine. Včasih pa, ko je poletje mimo, in kakšna krema ali milo zadiši po morju, se nam za trenutek ogreje srce in pozabimo na tegobe ter komaj čakamo na nova morska doživetja. Je pa res, da so tam tudi pošasti, a naša pesem govori o celinski morski deklici. Dovolj imamo pošasti med letom,” poudarja frontman in pisec besedil Boštjan Meh.

Vodja benda in kitarist Robi Kugler pa dodaja: “Ko umaknemo nesoglasja in prepire je ljubezen čudovita reč. Če izvzamemo bodice morskega ježka v stopalu, opekline meduze in peklensko vročega sonca pa je tudi morje raj na zemlji. Dišiš po morju govori kombinaciji takih dveh plati. Še več BO! plati pa boste lahko kmalu odkrili na naši novi ‘plati’ Modra, ki pa nikakor ne bo zadnja,” napoveduje Robi.

BO!jevci so bend s kilometrino: skupaj so že desetletje, prihajajo pa iz Savinjske doline. Nase so v zadnjih letih opozorili s številnimi koncerti, samostojno ali kot predskupina ob boku slovenskim rockerskim legendam Siddharti in Dan D.

Vzorec novega singla “Dišiš po morju” si lahko poslušate na tej povezavi.

BO! je slovenska glasbena skupina, ki je z delovanjem pričela 26. aprila 2009. Nanjo je vplivala grunge glasba iz Seattlea 1990-ih. Leta 2013 je bila skupina izbrana med 140 izvajalci na natečaju Vala 202: Val012 – Imamo dobro glasbo! S tem je dobila potrditev. Pred tem je leta 2011 nastopila na Prešernovem trgu v Ljubljani, leta 2012 na zaključku Majskih iger in imela koncert na Velenjskem gradu. Njihova pesem “Dirka za notranji mir” je 27. aprila 2012 postala popevka tedna na Valu 202. Njihov prvi singl “1000-e luči” je 11. aprila 2014 s pomočjo navdušencev tudi postal popevka tedna. 19. decembra 2014 je bila popevka tedna tudi njihova pesem “Belo belo”. Njihovi pesmi “Maska” in “Drugi krog” sta bili predloga popevki tedna leta 2017 in 2018. BO!-jevci trenutno pripravljajo tretjo studijsko ploščo, ki bo okronala dosedanje delo (Dirka za notranji mir 2012 in Okrogli svetovi 2014).

Skupino tvorijo: Robert Kugler, Urban Krč, Vito Kugler, Jurij Žohar in Boštjan Meh.