Bogdan Sojič z novim videom ‘Nekaj se med nama dogaja’

Bogdan Sojič (FOTO: Tomaž Primožič)
Bogdan Sojič (FOTO: Tomaž Primožič)

Bogdan Sojič je glasbenik, multiinštrumentalist z bogatim zaledjem sodelovanj z mnogimi slovenskimi glasbeniki – najbolj ga poznamo iz obdobja skupine Eskobars, ko sta izšla dva albuma. Po razpadu skupine je začel pisati svoje pesmi.

 

O skladbi ‘Nekaj se med nama dogaja’

Prvo pesem, skladbo ‘Kanela‘, je predstavil na festivalu Melodije morja in sonca leta 2018, kjer je dobil nagrado za najboljše besedilo. ‘Izkušnja na MMS-su je bila kar močna’, se spominja Bogdan. Po izkušnji s poletnim festivalom se je odločil za novo pot.

Še istega leta sem šel delati sprejemne izpite na konservatorij za glasbo, smer jazz bobni. Bil sem sprejet. Preselil sem se v Trst. V temu času sem pisal nove pesmi in sedaj predstavljam novo pesem ‘Nekaj se med nama dogaja’.
Pesem ‘Nekaj se med nama dogaja’ govori o nesojeni ljubezni. O tisti ljubezni, ki zaradi različnih razlogov ostaja skrita, v zgodbi pa se lahko najde marsikdo: Pesem govori o dveh osebah, ki se zaljubita in zaradi okoliščin ne moreta biti skupaj. Njuno razmerje je družbeno ali kako drugače nesprejemljivo. – BOGDAN SOJIČ