Bodo tudi Queen dobili svoj Lego set?

Ideja ima trenutno 1.500 podpornikov. (FOTO: Mincher_Lee/LEGO Ideas)
Ideja ima trenutno 1.500 podpornikov. (FOTO: Mincher_Lee/LEGO Ideas)

Pred dnevi je svet preplavila novica, da bi Lego lahko začel izdelovati set posvečen skupini Rammstein, kar je podprla tudi sama skupina, očitno pa se tu ne bo končalo … Oboževalci si namreč želijo tudi set Queen-ov iz legenadrnega nastopa Live Aid.

Se bodo seti rock izvajalcev prijeli med uporabniki Lego kock?

Tokrat je uporabnik Lego Ideas Mincher_Lee izdelal repliko scenskega kompleta iz legendarnega in večnega nastopa na Live Aid skupine Queen v sodelovanju s samo skupino. Tudi tokrat idejni vodja projekta upa, da bo njegova ideja spremenjena v uradni Lego komplet.

Mincher_Lee je ob tem povedal: ‘Za prizor so uporabljene tri plošče velikosti 32×32. Velik šok je, da je originalni oder trikrat večji od Lego Street View. Na obeh straneh stene je natisnjen logotip Live Aid. V tem kompletu je veliko podrobnosti, zlasti različni instrumenti na odru. V tem kompletu je sedem Lego figur: Freddie Mercury na vokalu, kitarist Brian May, bobnar Roger Taylor, basist John Deacon in trije snemalci.’

Bi si želeli takšen Lego set? (FOTO: Mincher_Lee/LEGO Ideas)
Bi si želeli takšen Lego set? (FOTO: Mincher_Lee/LEGO Ideas)

Lego Ideas je bil ustanovljen, da bi spodbujal ljubitelje plastičnih kock, da kreirajo nove ideje. Ideje, ki dobijo več kot 10.000 glasov, pa nato začnejo izdelovati za prodajo. Prvotni avtor ideje pa prejme tudi licenčno različico seta. Več o projektu Lego Queen Live Aid najdete TUKAJ.

Drugi glasbeni projekti, ki trenutno živijo pri Lego Ideas, vključujejo Lego model Freddieja Mercuryja in njegovo ikonično pozo, Lego model naslovnice ‘Master Of PuppetsMetallice in Lego vrtiljak s prvimi štirimi albumi Iron Maiden.