Bo rock tudi letos prepričal gledalce?

Ronnie Romero - čilenski rocker znamenite zasedbe Rainbow je tudi frontman v Bolgarskih IMP (Foto: PROMO)

Ronnie Romero – čilenski rocker znamenite zasedbe Rainbow je tudi frontman v Bolgarskih IMP, zmagovalcih letošnjega evrosonga!

Pred nami je samo še dan, preden se začne Evrovizijska vročica in kot obeta bo Torino pripravil spektakularen show. Bolgarska zasedba Intelligent Music Project (IMP) v Torinu izstopa ker je Roni Romero, tudi aktualni vokalist legendarne skupine Rainbow, prvi Čilenec, ki bo nastopil na Evroviziji. Glede na to, da gre za zasedbo, ki je domača v več svetovnih jezikih smo izkoristili priložnost, da jih naučimo nekaj slovenskih besed.

Tako sta Ronnie Romero in kitarist skupine Biser Ivanov v kratkih video clipih povabila gledalce Evrovizije v slovenščini, da za njih glasujejo.

Vse skupine so se že odpravila v Torino kjer jih čakajo predpriprave na nastop in po ogledu prvih zakulisnih fotk, smo ugotovili, da si naša skupina LPS in IMP delita podobno odrsko izkušnjo. Medtem ko bodo Last Pizza slice nastopili pred disco kroglo, gre pri zasedbi Intelligent Music Project za žarečo konstrukcijso kroglo, ki je bila zasnovana kot poklon legendarni glasbeni zasedbi Grateful Dead katerih zaščitni znak je t.i. zvočni zid.

Ronnie Romero in IMP (Foto: PROMO)

Iz zakulisja predpriprav evrovizijskega dogajanja v Torinu

Čez vikend so rokerji imeli prve predpriprave, kjer so razkrili tudi del impresivne kulise, ki bo zasedala oder v času njihove predstavitve komada Intention. 3 metrska skulptura, zavita v zvočnike in laserske luči je delo kreativnega vodje Andrea Cellija.

Kaj je simbolika za postavitev te impresivne skulpture na odru?

Andrea je povedal: “Ob poslušanju pesmi Intention se je v meni izrisala ideja. Zame je pesem kot pot v samega sebe, avantura. In vsaka avantura potrebuje bojevnike, močne karakterje v tej zgodbi. Zame so glasbeniki, ki zavzemajo ta oder kot bojevniki, a vsak bojevnik potrebuje nek center gravitacije. In tako je prišlo do ideje, da postavimo na sredino odra zvočno konstrukcijo, sam center. Gre za ogromen zvočnik, poln svetlečih efektov, ki bodo energijo razprševali iz odra na vse, ki bodo v dvorani in pred televizijskimi ekrani. “

“Zvočna konstrukcija” je poklon legendarni glasbeni zasedbi Grateful Dead katerih zaščitni znak je t.i. zvočni zid. še dodaja Andrea.

Bo rock letos tudi prepričal gledalce?

Zasedba bo imela težko nalogo zasesti čevlje lanskih Maneskin. S strani glasbenikov imajo veliko podporo. Kot odgovor na tekmovanje za pesem Evrovizije je projekt Intelligent Music prejel številne čestitke in besede podpore znanih glasbenikov, med drugim Axela Rudija Pella, bobnarja Roda Stewarta, Erica Blooma iz zasedbe Blue Öyster Cult, Todda Suchermana iz skupine Styx, Bobbyja Rondinellija iz Rainbowa in Black Sabbath, Roger Earla iz Foghat, Jeff Scott Sota, kitarista Ozzy Osbournove zasedbe Gus Gja so samo nekateri izmed njih.

Bo letos ponovno prevladal rock? (Foto: PROMO)

Zasedba Intelligent Music Project poleg burnih priprav na veliki nastop na Evroviziji že dela na novem materialu in je predstavila tudi novo pesem “New Hero” s prihajajočega albuma “Unconditioned”, ki jo je pospremil čustveni video, ki odraža aktualne vojne razmere. Pesem nosi jasno sporočilo: pozabimo na svoj ego, jezo in strah ter začnimo živeti za tiste okoli nas.

Bolgarski predstavniki, Intelligent Music Project, ki bodo zastopali barve Bolgarije na Evroviziji letos v Torinu se pripravljajo na polfinale. Skupina bo nastopila pod številko 7, 10. Maja in za njih lahko glasujete na številki….

Ali bo mogočna krogla na katero slavimo tako Slovenci kot Bolgari dovolj magična za nastop za finale?

Izvedeli bomo že zelo kmalu.