Bliža se Ostrigina metalurgija

Bliža se Ostrigina metalurgija.
Bliža se Ostrigina metalurgija.

Marčevska edicija Ostrigine metalurgije bo postregla s kar štirimi bendi – tri domače in ena tuja zasedba bodo dodobra pretresli temelje Ostrige! Tokrat se bomo gibali predvsem v poganskih vodah folk metala z dvema slovenskima bendoma Avven in Zaria ter češkim bendom Wolfarian. Za tiste z malo tršim okusom pa bo poskrbela Morana – lokalni death metal band iz Kranja. Obeta se nam raznolik večer kvalitetnega metala, nekaj več o izvajalcih pa si lahko preberete spodaj.

 

O Ostrigini metalurgiji

Ostrigina metalurgija je koncertno – izobraževalni cikel, ki si v središče zanimanja postavlja metal glasbo. Čeprav je primarni namen projekta koncertno doživetje, hočemo na drugi strani spodbuditi aktivno udeležbo občinstva preko ostalih različnih aktivnosti in delavnic, predvsem pa si želimo povratnega vpliva na samo sceno ter jo na ta način še dodatno obogatiti in razvijati.

Vstopnina: 6€

 

O nastopajočih

AVVEN:
Svojo pot so začeli leta 2004. Njihov prvi album so posneli leta 2006 – Panta Rhei. 2011 so izdali svoj drugi album Kastalija. Po izdaji tega albuma jih je pot popeljala na evropsko turnejo. Po dveh klasičnih folk – metalsko obarvanih albumih prebijajo meje lastne ustvarjalnosti ter z albumom EOS predstavljajo novo, sodobno fuzijo gromečih kitar in folk motivov. Magične ljudske melodije, melodični vokali, težki riff-i ter visok odmerek odrske energije. Avven se vračajo prerojeni, ter vas vabijo, da se jim pridružite na prvi bojni črti!

MORANA:
Morana je slovenski melodični death metal band iz Kranja. Band je nastal leta 2006 in od takrat redno nastopa na koncertih in festivalih. Izvajajo avtorsko glasbo, 21. decembra 2012 pa so tudi izdali svoj prvi album z naslovom »Too Bad for Heavens«. Ime skupine izvira iz staroslovanske mitologije, po boginji zime, teme in smrti, Morane. Temu primeren je tudi slog glasbe in tematika besedil.

ZARIA:
Zaria je bila ustanovljena leta 2011. Leto kasneje so že koncertirali z lastnim materialom, nakar so leta 2013 izdali svoj prvi EP, Sij obzorja. Po dobrem letu koncertov so se poleti 2014 predstavili na malem odru festivala MetalDays 2014, decembra istega leta pa so izdali svoj prvi album, Po poti življenja. Leta 2015 je sledil njihov prvi videospot za skladbo Pozabljeni svet ter prvi koncert v tujini (Belgija, Hrvaška, Italija, Češka). Marca 2017 je bend zapustila pevka in flavtistka Inez Osina, ki jo je istega leta nadomestila Jerca Starc. V novi zasedbi so novembra izdali prvi single z novimi vokali Where Adventures Begin, za katerega so izdali tudi besedilni video.