Billy Corgan in D’Arcy Wretzky ne moreta zakopati bojne sekire

Billy Corgan (levo) in Lars Ulrich (desno).

V nedavnem intervjuju je spregovoril vodja zasedbe The Smashing Pumpkins Billy Corgan in v radijskem šovu bobnarju Metallice Larsa Ulricha zaupal, da že devetnajst let ni bil skupaj v sobi z nekdanjo basistko D’Arcy Wretzky. Pravzaprav poteka na relaciji Corgan – Wretzky že kar nekaj časa prava medijska vojna, ki se nikakor ne poleže.

 

Corgan in Wretzky ne najdeta skupnega jezika

Prvotna postava skupine Smashing Pumpkins.
Prvotna postava skupine Smashing Pumpkins.

The Smashing Pumpkins so se znova združili v prvotni postavi, katere del pa ne bo nekdanja basistka Wretzky, saj s Corganom nikakor ne najdeta skupne poti in v tem trenutku nista sposobna zakopati bojne sekire.

The Smashing Pumpkins so napovedali izid novega studijskega albuma ter turnejo, namesto basistke Wretzky pa bo v skupini Jack Bates.

Corgan je Larsu zaupal: ‘Dve leti sem vložil v to, da bi popravil najin odnos in vedno, ko sem poskusil iti z njo v sobo … torej, že 19 let nisem bil z njo v sobi. Bil je telefonski klic in takrat sem poskusil dejati: to se lahko zgodi, to se lahko zgodi, kaj pa ti misliš? Vedno je bilo zelo prijetno, veličastno, osupljivo, šele ko je postalo očitno, da ni tako, kot si ona želi, se je vse skupaj zasukalo v drugo smer, ki spominja na preteklost.’

 

The Smashing Pumpkins bodo nadaljevali brez Wretzky

Februarja so The Smashing Pumpkins napovedali turnejo ‘Shiny and Oh So Bright ‘, še pred tem pa je preko družabnih omrežij Corgan s fotografijami naznanil ponovno združitev prvotnih članov, a Wretzky ni bila na nobeni fotografiji. Očitno jo je to zelo prizadelo in podžgalo, kajti nato je v intervjujih obtožila Corgana, da jo je izključil. Skupina je to obtožbo kasneje zanikala in dejala, da se Wretzky ni želela pridružiti. Wretzky pa je nato vrnila odgovor, da je tako ali tako, niso nameravali vključiti v projekt.

Da je odnos med njima zelo naelektren pa je Corgan pojasnil z besedami: ‘To je vse potekalo preko tabloidov. Tista stvar, ki te ohranja v pogonu pa je v resnici glasba in pa dejstvo, da, ko se združimo trije, pridejo na plan magične stvari, ki so večje od mene samega. Nimam težav s tem, da to priznam. In če to ni tvoj vodilni princip, potem gre zgolj za usran resničnostni šov. In mi nočemo usranega resničnostnega šova.’

Wretzky in Corgan sta na bojni nogi.
Wretzky in Corgan sta na bojni nogi.

Je pa v intervjuju z Larsom Corgan še povedal, da so The Smashing Pumpkins zaključili s snemanjem novega studijskega albuma oziroma posneli so osem novih skladb skupaj s producentom Rickom Rubinom. Corgan je povedal: ‘V tem primeru se je vse zgodilo zelo hitro. Posneli smo 16 demo posnetkov v treh tednih, nato pa sem Ricku odigral tistih osem skladb, za katere sem menil, da so najboljše. V upanju, da bo izbral eno, on pa je izbral kar vseh osem … Naši oči so žarele. Mislili smo, da nam bo uspelo narediti samo eno skladbo.”