Biffy Clyro: “V živo smo enako dobri kot katerikoli pizdun tam zunaj”

Biffy Clyro (Foto: Press/Warner Records)
Frontman Simon Neil je povedal: “Na vsake toliko se počutim izjemno srečnega, da smo sploh uspeli izdati album, druge dni pa sem žalosten, ker nam ni uspelo tisto, kar smo si želeli. Poln adrenalina sem. Če bi nas postavil na oder ta trenutej, bi doživeli samovžig.”

Album ‘A Celebration of Endings’ je bil spočet v Abbey Road studiju v Los Angelesu, toda vse se je začelo v prostoru za vaje, kjer ostajajo že leta (Ayrshire). Basist Hames Johnston in njegov brat dvojček, bobnar Ben, sta dala vse od sebe, da bi uredil staro mlekarno, ampak tam še vedno nimajo tekoče vode ali notranjega stranišča. “Sedaj smo si omislili toaster in mikrovalovno pečico, tako da res uživamo v luksuzu,” je povedal Ben.

Celoten koncept albuma je med nastajanjem in izdajo doživel spremembo. Naslov se navezuje na razpad čustvenih vezi in odnosov med podaljšano ekipo Biffy Clyro skupine, kar jih je močno prizadelo. “Vzemi denar in beži,” reče Simon v skladbi ‘Opaque’, ki govori o izdaji.

“Skušal sem potegniti čim več dobrega iz slabe situacije, poleg tega sem moral sprejeti sranje, kot je Brexit in da nas vodi tepec. Takšnemu človeku ne bi zaupal niti, da pazi na mojo hišo čez vikend,” je dodal Simon. “Zdi se, da je vsaka beseda na plošči dobila še močnejši pomen. Enostavno ne moremo več komunicirati s svetom tako, kot smo to počeli pred pandemijo.”