Biff Byford (Saxon) in sin Seb s skupnim projektom

Biff Byford (Saxon) in sin Seb (Naked Six), združena pod imenom Heavy Water, sta najavila izid studijskega prvenca. Plošča Red Brick City, ki izide 23. julija, bo izšla pod okriljem Silver Lining Music. Prvi singel “Red Brick City” bo izšel 7. maja, spodaj pa lahko prisluhnete njegovi krajši verziji.

Biff je v nedavnem intervjuju za RockSverige povedal, da je prihajajoči album podoben njegovemu solo prvencu School Of Hard Knocks (2020) in nedavnemu Saxon albumu Inspirations (2021):

Pesmi so podobne materialu z mojega prvenca, slogovno pa se približajo Inspirations (2021). Obstaja nekaj sproščenih stvari in nekaj težkih stvari. Ne bi rekel, da je tam kakšen prog rock, toda zagotovo bosta na plošči tudi dve ali tri metal skladbe. Seb je odličen tekstopisec in rad igra težke kitarske riffe, zato sem prepričan, da bo ljudi zanimalo, kaj sva pripravila.

Rad sodelujem z njim, saj sva oba zelo dobro pripravljena. Resnično je super zame in zanj. Njegovo navdušenje in svežina ter razumevanje stvari, ki sem se jih naučil v vseh teh letih ustvarjajo zanimivo ozračje.